2.500 de concurenţi au participat la Crosul Universității Bucureşti – cora Lujerului Challenge

cros cora universitatea bucurestiCea de-a 23-a ediție a Crosului Universității din București – cora Lujerului Challenge a reunit la start duminică, 10 mai, în jur de 2.500 de participanți, marea majoritate tineri. La startul din fața Facultății de Drept, de la ora 11:00, concurenţii au fost susţinuţi, într-o atmosferă ce a sfidat ploaia, de fosta campioană mondială și europeană la gimnastică Corina Ungureanu şi de Florentina Opriș, realizatoarea emisiunii „Sport, dietă și o vedetă” de la Prima TV.

Cel mai mare eveniment sportiv din Capitală dedicat tinerilor este şi o competiție longevivă, organizată începând din 1992 de Universitatea din București. Evenimentul are ca obiectiv promovarea valorilor nobile ale sportului, încurajarea unui stil de viață armonios și a spiritului combativ. cora Lujerului Challenge vizează toate categoriile de vârstă, la nivel de amatori, și se adresează studenților de la Universitatea din București, dar și tuturor celor atrași de practicarea sportului de plăcere.

„Susțin cu multă plăcere și convingere sportul universitar, chiar dacă recentul proiect Universiada 2021 (n.r. – candidatura României pentru organizarea Universiadei de Vară din 2012) încă nu a reușit. Cultivarea valorilor sportive îmbinată cu înțelegerea și susținerea acestora, precum și a cauzelor umanitare este o dovadă în sine de tinerețe, de entuziasm și de prețuire a vieții„, a declarat fosta sportivă Corina Ungureanu.

Lungimea traseului a fost de aproximativ 3.800 m. Punctul de start a fost, ca în fiecare an, Piața Operei, traseul continuând apoi pe Splaiul Independenței-Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu, iar linia de finish s-a aflat în parcarea cora Lujerului.

Crosul a avut 6 niveluri de înscriere, adresate unor categorii cât mai largi de fani ai sportului: adolescenți între 12 și 18 ani, seniori între 19 și 41 de ani și veteranii de peste 42 de ani. Pe lângă acestea au mai existat 3 grupe speciale – a angajatilor Universității din Bucuresti, a studentilor Universității din București și a angajaților cora. Primele 3 câștigătoare și primii 3 câștigători de la fiecare categorie vor primi premii importante oferite de sponsorii competiției. Premiile oferite pe parcursul întregului eveniment au fost asigurate de cora, dar și de partenerii tradiționali ai proiectului.

Această ediție a inclus și o solidă componentă de implicare socială, prin donarea sumei de 1 leu pentru asociația M.A.M.E. Fondurile strânse vor fi direcționate în totalitate către această asociație, pentru a sprijini lupta împotriva cancerului la copii.

*****

Organizatori și Sponsori: cora Lujerului, Universitatea din București, Departamentul Educație Fizică și Sport UB, Federația Română Sportul pentru toți, Federația Română de Atletism, Direcția pentru Sport și Tineret București, Proedus, Primăria Municipiului București, Norauto, Avon, Shelter Security, Hipocrat, Joy Sport Performance, Dream Sport, CEDES.

Parteneri media: Prima TV, Radio România Actualități, Radio România București, Radio România Cultural, Cațavencii, Gazeta Sporturilor, Ziare.com, Business24.ro, Radardemedia.ro, Ring, Rol.ro, Femina.ro,  Gazeta de Stiri, Sportsbusiness.ro, Asociația Studenților UB, OnlineStudent.ro, Asociația Studenților Geografie, Asociația Studenților Științe Politice, Ro Club Maraton, Iqool.ro, Asociația Studenților Limbi Străine.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *