30 de copii din Generaţia Z, premiaţi cu peste 5.000 de euro pentru sfaturile oferite adulţilor

Să facem ceea ce ne place, pentru că aşa vom găsi calea spre succes. Să fim flexibili, să învăţăm să ne adaptăm mai uşor, să trăim fiecare moment ca pe o experienţă în sine, să acceptăm diversitatea între oameni, între opinii, să ne bucurăm ca nişte copii şi să fim oneşti ca nişte copii.

 shakespeare school essay competitionAcestea sunt doar câteva dintre sfaturile exprimate cursiv, creativ şi original, în limba engleză, de către finaliştii ediţiei a 8-a Shakespeare School Essay Competition, care a avut ca temă “Ce pot învăţa adulţii de la copiii de azi.

Concursul naţional de eseuri în limba engleză a făcut şi anul acesta înconjurul ţării. Au intrat în competiţie peste 3.700 de tineri, cu vârsta între 14 şi 20 de ani,  din toate judeţele ţării, reprezentanţi ai Generaţiei Z. Au crescut în era digitală, ştiu foarte multe lucruri, au acces la extrem de multe informaţii, sunt isteţi şi foarte analitici. Învaţă, gândesc şi percep lucrurile diferit şi vor să îşi facă vocea auzită.

Juriul a selectat şi premiat cele mai bune 30 de eseuri finaliste, câte 15 la fiecare categorie de vârstă (11 – 14 ani, respectiv 15 – 20 de ani), semnate de tineri dornici să îşi exprime liber ideile, care au demonstrat că au talent la scris dar şi un nivel excelent al limbii engleze.

Toţi finaliştii au urcat, ieri, cu emoţie pe scena sălii Arcub Gabroveni din Bucureşti, pentru a-şi primi binemeritatele diplome şi premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: tabere de limba engleză în Marea Britanie, cursuri de vară de limba engleză la Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge, discount-uri la tabere internaționale, e-readere, rucsacuri, tricouri, căști audio, cărți în limba engleză și obiecte de papetărie.

Câștigătorii premiilor I – Eugen Marian Piron, elev al Şcolii Gimnaziale George Emil Palade” din Buzău, la categoria 11 – 14 ani, și Bogdan-Adrian Bujoran, de la Colegiul Naţional “Decebal”, Deva, la categoria 15 – 20 ani, vor avea oportunitatea unei experienţe extraordinare într-un campus din Marea Britanie şi de a studia limba engleză “la ea acasă”, în cadrul unor tabere internaţionale de două săptămâni, în valoare de peste 1.500 de lire fiecare.

Ne bucurăm că am avut ocazia să descoperim şi în acest an, în cadrul concursului nostru, devenit deja tradiţie în peisajul educaţional românesc, o nouă generaţie de copii inteligenţi, informaţi şi ambiţioşi, pasionaţi de limba engleză. Au participat la această competiţie cu mult entuziasm şi cu dorinţa de a-şi face auzite ideile. Avem foarte multe de învăţat de la copiii şi tinerii Generaţiei Z.”, spune Adriana Alionte, Vicepreşedinte al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Lista completă a câștigătorilor și eseurile care au convins juriul competiției prin creativitate și originalitate, acuratețe a limbii, vocabular, organizare și coerență, pot fi accesate pe pagina dedicată competiției, pe blogul Shakespeare School.

În cadrul festivității a mai fost decernat Trofeul Excelenței, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs, dar și distincția Certificate of Excellence acordată doamnei Monica Iuliana Onica, profesor de limba engleză la Colegiul Național „Spiru Haret” – Tecuci, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși la cea de-a 8-a ediție Shakespeare School Essay Competition.

Ambasadorul competiției de anul acesta a fost Andy Szekely – speaker, trainer, autor şi antreprenor, un adevărat model de succes pornit şi cultivat din pasiune.

Concursul cu participare gratuită, inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB, este organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și se adresează elevilor între 11 și 20 ani de la școlile și liceele din toată țara.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *