30 de tineri din șase țări europene au învățat să își construiască personal branding

Personal Brand Marathon, primul training internațional de branding personal organizat în România prin Programul Erasmus+ pentru reprezentanţi ai organizaţiilor non-profit europene, s-a încheiat după opt zile de cursuri și ateliere. În cadrul cursului, 30 de tineri profesionişti au învățat prin metode de educaţie non-formală cum să îşi construiască un brand personal autentic şi să devină ambasadori ai proiectelor sociale în care sunt implicaţi.

Cursul de formare Personal Brand Marathon, desfăşurat în perioada 20-28 octombrie în Bucureşti, a reprezentat prima iniţiativă a Fundaţiei Ciprian Marica de creare a unei reţele de lideri şi lucrători de tineret implicaţi în activităţi non-profit şi proiecte antreprenoriale. Tinerii participanți, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, au primit consiliere în construirea unui brand personal şi creşterea vizibilităţii proiectelor pe care le iniţiază. Proiectul are în vedere strategia Europa 2020 propusă de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, aceea de dezvoltare a competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională prin oferirea unei oportunităţi de formare. Programul Personal Brand Marathon este finanțat de Uniunea Europeană.

Cei 30 de tineri au reprezentat organizații din Croația (Raplection), Italia (Le Royal), Spania (Fundacio Catalunya Voluntaria), Slovacia (Adel), Letonia (Baltic Regional Fund) şi România (Fundația Ciprian Marica). Aceștia au participat la o serie de ateliere de educaţie non-formală care i-a ajutat să îşi dezvolte un set de abilităţi şi competenţe profesionale şi personale. Obiectivul principal al proiectului a fost atins și a constat în crearea unui spaţiu creativ în care participanţii, sub îndrumarea unor traineri internaţionali, să îşi descopere valorile și să afle care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru crearea unui brand personal, promovarea acestuia prin canale specifice și administrarea pe termen lung.

Brandingul personal este un subiect de actualitate în rândul tinerilor care activează în organizaţiile non-profit, dar şi al absolvenţilor care doresc să îşi lanseze proiecte de antreprenoriat social. Suntem bucuroși că am reușit să îi îndrumăm să îşi creioneze o prezenţă puternică atât în mediul online, cât şi în cel offline”, a menționat Artemis Boldea, director general al Fundației Ciprian Marica. „Acum participanţii știu cum să îşi evalueze competenţele şi expertiza, să se diferenţieze de ceilalţi tineri, să îşi găsească un job sau parteneri care să îi susţină în implementarea proiectelor sociale care răspund problemelor comunităţii și pot transmite mai departe informația membrilor organizațiilor internaționale pe care le reprezintă“, a adăugat Artemis Boldea.

Activităţile derulate în timpul cursului de formare au încurajat schimbul de bune practici şi instrumente folosite la nivel european între lucrători de tineret, studenţi şi coordonatori de proiecte, precum şi crearea unei reţele de specialişti în branding personal, antreprenoriat social şi management al talentului prin metode de educaţie non-formală.

La finalul cursului de formare, participanții au primit certificatul Youth Pass, acreditat de Comisia Europeană la nivel internațional care atestă competențele şi abilităţile personale şi profesionale dobândite pe parcursul acestuia.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *