41 de medicamente de ultimă generație au primit aprobare în anul 2014

ARPIM medicamenteÎn anul 2014, Centrul pentru Cercetarea și Evaluarea Medicamentelor din cadrul FDA (Food and Drug Administration SUA) a aprobat 41 de medicamente de ultimă generație, cel mai mare număr de medicamente autorizate de acest Centru în ultimii 18 ani, cu 52% mai multe comparativ cu anul precedent.

,,Sunt 41 de vești bune pentru pacienții din lumea întreagă, sunt cele mai multe vești bune pe care pacienții le-au primit în aproape două decenii și într-adevăr un mare pas înainte pentru progresul medicinei. Trebuie să avem în vedere faptul că descoperirea unui singur tratament de ultimă generație durează în medie 10 ani, iar pentru un singur medicament din cele 41, companiile producătoare au investit aproximativ 2,6 miliarde de dolari, dublu față de cât s-a investit în cercetarea unei molecule în ultimul deceniu.

Aceste medicamente de ultimă generație tratează afecțiuni care până de curând erau un mister pentru cercetători”, a declarat Oana Igrișan, Director comunicare ARPIM.

Dintre acestea, 17 dintre medicamentele noi sunt destinate tratării bolilor rare, pentru unele dintre ele neexistând până în acest moment nici un fel de tratament, iar alte 8 terapii ajută sistemul imunitar al pacienților să lupte cu tumorile/celulele canceroase. Patru tratamente sunt destinate tratării diabetului și alte 2 medicamente cu o rată de vindecare de 90% se adresează pacienților infectați cu hepatita C.

,,Așa cum cercetătorii în medicină sunt consecvenți în ceea ce fac și identifică tratamente care să ajute pacienții în lupta cu afecțiunea pe care o au, și autoritățile statului ar trebui să-și asume responsabilitatea și să garanteze accesul tuturor pacienților la aceste terapii inovatoare.

Pentru ca pacienții români să poată fi tratați corect, asemenea pacienților europeni, lista medicamentelor compensate trebuie evaluată constant, iar sistemul de sănătate românesc trebuie să beneficieze de o finanțare corectă, de 6% din PIB”, a adăugat Oana Igrișan.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *