Amgen, prezență de cinci ani pe piața din România cu medicamente de ultimă generaţie

conferinta amgen gazeta de stiriCompania Amgen, lider mondial în domeniul biotehnologiei și al terapiilor personalizate, investeşte în fiecare an un sfert din cifra de afaceri pentru dezvoltarea de medicamente inovatoare şi biosimilare.

Anul trecut, Amgen a investit mai mult de 5 miliarde de dolari în cercetarea și dezvoltarea de produse noi. În prezent, avem în dezvoltare 40 de terapii biologice şi 6 produse biosimilare. Dintre acestea, două molecule pentru tratarea cancerului – una pentru tratamentul melanomului malign şi una pentru tratamentul mielomului multiplu se află în ultima fază clinică. De asemenea, pregătim lansarea a două produse noi pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, cauza celei mai mari rate de deces la nivel global”, a declarat Gábor Sztaniszláv, Director General Amgen România.

Prezentă de cinci ani pe piața din România, cu o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de dolari în 2014, compania Amgen le oferă pacienților români terapii ţintite pentru mai multe arii terapeutice: oncologie, osteoporoză, nefrologie, boli rare şi cardiologie.

Mai mult, „doar în ultimii doi ani, peste 1.500 de pacienţi români au beneficiat gratuit de terapiile pe care le dezvoltă Amgen, prin intermediul studiilor clinice la care au participat. Sperăm ca bugetul alocat sănătăţii din România să crească, astfel încât să permită introducerea de noi terapii pe lista de medicamente compensate, pentru ca, dincolo de pacienţii care au şansa să beneficieze gratuit de aceste terapii prin participarea la studii clinice, un număr din ce în ce mai mare de pacienţi români să poată fi trataţi cu terapii personalizate”, a continuat Gábor Sztaniszláv.

Prezenţa la nivel local a companiei a fost consolidată începând cu anul trecut, când Amgen a relocat în România o mare parte din divizia care se ocupă de monitorizare, diagnosticare și apărare împotriva atacurilor cibernetice, Information Security Operation Center.

Estimăm că investiţia pe care o vom face în această divizie va ajunge la 6 milioane de dolari până la finalul anului 2016.  În prezent, această divizie are 40 de angajați și ne propunem ca numarul acestora să crească cu 25% până la finalul anului viitor. Am ales sa investim în IT, pentru că este unul dintre  domeniile de business stabile, predictibile din România, în care sunt încurajate investiţiile. Un alt factor determinant a fost faptul că românii sunt recunoscuţi pentru performanţa pe care o fac în acest domeniu.”, a adăugat Sztaniszláv.

*****

Fondată în 1980, Amgen este lider mondial în domeniul biotehnologiei și al terapiilor personalizate, fiind specializată în descoperirea, dezvoltarea și producerea de medicamente pentru pacienții care suferă de boli grave, pentru care numărul de tratamente este inexistent sau limitat. Prezentă în peste 75 de țări la nivel mondial și cu un portofoliu de 13 produse, Amgen a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20 de miliarde de dolari, din care un sfert au fost alocați cercetării și dezvoltării de noi medicamente.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *