Art Yourself Gallery aniversează 6 ani

  • Tweet
  • Tweet

Am primit astăzi un comunicat de presă aniversar, pe care îl redăm mai jos. Ne bucurăm că suntem alături de proiectele desfășurate în galerie și de prietenii noștri de la Art Yourself printr-un parteneriat media ce durează din 2019. La Mulți Ani cu mult drag din partea echipei Gazetadestiri!

*****

Art Yourself Gallery

La 6 ani de la deschidere credem că lumea din jur s-a schimbat. Poate chiar așa este. Sau poate doar noi o vedem diferit. Cert este că nu am stat pe loc. Am continuat să visăm, să creăm și să aducem un plus de culoare. În esență, totul depinde de cum privim mai departe și cum arta poate schimba o viziune sau estetica unei lumi în continuă transformare.

La aniversarea de 6 ani, Art Yourself a expus peste 150 de artiști în zeci de expoziții personale și conceptuale, proiecte care au reunit sub egida unui maraton 17 artiști timp de un an cu o suită de 187 de lucrări (proiectul 11172014) sau 88 de artiști care au expus un impresionant număr de 440 de lucrări (proiect No.88).

*****

La cea de-a VI-a aniversare, sunt invitați doi artiști remarcabili ai scenei artei contemporane: Liviu Mihai și (în premieră) Tudor Bălașa. Vernisajul are loc astăzi, 20 septembrie, ora 18:00, la sediul galeriei. Expozițiile pot fi vizitate până pe 17 octombrie 2022.

*****

AMINTIRI DESPRE SINE (Tudor Bălaşa)

„A picta este un act de cunoaştere prin care exersez curajul de a mă învinge pe mine, cel ce îmi părea că sunt. Este un pas dincolo de imagine şi de zid, în întunericul unde doarme secretul cel mai de preţ pe care îl [re]cunosc, amintindu-mi-l. Această trăire pe care o îmbrac în vizibil, ca o premoniţie în care apar, de fapt, memorii adânci, devine obiectul de artă. El este libertatea ce stă între un trecut inconştient şi îndepărtat ce îmi aparţine şi zorii unui viitor pe care îl [pre]simt, ca pe o amintire recentă. El nu mă defineşte, doar mă dezvăluie în acel moment al drumului meu. La fiecare pas, cu fiecare obiect realizat, mă găsesc la începutul unei lungi călătorii pe care abia o încheiasem. Pentru mine, el este sortit existenţei de o clipă, pentru ceilalţi mi-aş dori să trezească aduceri aminte sau necesitatea parcurgerii drumului până la ele.

Munca artistului este voinţă de transformare pe care o imprim în propria-mi măduvă, un mesaj ce mi-l trimit mie şi celorlalţi, spre a ne putea bucura de roade în viitoarele cicluri, în viitoarele copilării, în viitoarele greşeli necesare. Pictez ca să mă autoconstruiesc de dincolo de vizibil şi sper că ceea ce va rămâne să fie de ajutor şi altora spre a se autoelucida. Păşind în întuneric, dezvăluindu-l şi dându-i formă, menirea artistului este să se dăruiască pe sine lumii”

ANIMALIS SOCIALIS (Liviu Mihai)

„În evoluţia fiinţelor vii se aduce în discuţie un factor critic şi anume mediul, în care organismul repectiv trăieşte. Există o conexiune directă si un schimb continuu între subiect şi arealul în care acesta se mişcă, iar această conexiune conturează anumite trăsături şi aptitudini.

Eu sunt observator dar şi participant activ în acest mecanism complex care are multe straturi, iar observaţia mea este că acest animal social are comportamente şi obiceiuri versatile, care se schimbă în funcţie de contextul în care se află. El singur creează aceste scenarii diferite şi complexe în funcţie de nevoie sau plăcere. Îmi este clar că omul intim este diferit de omul conectat social şi are nevoie de ambele dimensiuni. Acest “Animalis socialis” generează scene teatrale cu roluri diferite, în pielea aceluiaşi personaj care vrea să pară de fiecare dată altceva sau altcineva, chiar disimulează. Pluteşte în această scenă vastă un vârtej care frământă idealuri, plăceri, durere, dorinţe, clasă, dependenţe, repetiţie şi rutină. Caută şi se hrăneşte necontenit cu aceste impulsuri şi acest schimb de la individ la individ, sau din mediu.

Vreau să surprind diferite comportamente, obiceiuri, gesturi. Încerc să mă situez în afara evenimentului respectiv când fac acest lucru, dar nu folosind un ochi critic, ci mai degrabă ca un scenograf care aranjează.”

 *****

Art Yourself Gallery / Bvd. Dacia 51, etaj 1 / 021 222 98 77 /

*****

Gazetadestiri este partener media al evenimentelor organizate de Art Yourself Gallery.

 

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *