Brașov este capitala muzicii în acest weekend

  • Tweet
  • Tweet

Week-end-ul acesta, vibrate!festival are pregătite câteva evenimente speciale pentru iubitorii muzicii. Sâmbătă vă aşteptăm la Biserica Neagră – monument emblemă pentru Braşov – într-un concert aniversar dedicat sopranei Leontina Văduva. Duminică, vibrate!festival îşi ia rămas bun de la prietenii săi cu un concert în aer liber, în Bastionul Ţesătorilor, un concret în care muzica clasică şi jazz-ul se vor îmbina armonios.

 

Sâmbătă, 25 iunie

  • ora 14.00 – Piaţa Enescu. Asociaţia Echilibru Psi vă propune un atelier de Meloterapie. Tot aici, pianina vibrate! îi aşteaptă pe cei care vor să cânte la pian, fie că sunt profesionişti sau amatori. Piaţa Enescu găzduieşte şi expoziţia out-door „Enescu”, a Muzeului Naţional George Enescu, deschisă până în 26 iunie. O altă expoziţie „Enescu”, oferită de acelaşi muzeu, este deschisă, până în 26 iunie, în Coresi Shopping Resort. Cea de-a treia expoziţie vibrate! – „Vibraţii” este găzduită, până în 26 iunie, de Ceainăria „Tipografia”.
  • ora 18.00 – Biserica Neagră. „Ave Leontina Văduva”. Îndrăgita soprană Leontina Văduva va oferi un concert de neuitat în monumentul emblemă al Braşovului. Un concert în care artista va aniversa cei 30 de ani de carieră pe scene internaţionale. În program: Summa / Verdi: Pieta Signior, La vita un mar d’affanni / Caccini: Ave Maria / Massennet: Ave Maria, Pardonnez-moi Dieu (din Manon) / Enescu: Present de couleur blanches / Donceanu: Tatal nostru / P. Constantinescu Două Studii în stil bizantin / Byrd Misa la 5 voci / Ravel Le bas vers l’eglise / Massennet Ave Maria. La orgă: Paul Cristian. Alături va fi Orchestra de cameră vibrate!festival. Preţul biletelor este de 20 de lei!
  • ora 20.00 – Piaţa Enescu. Remus Miron, un mare pasionat de muzică şi de vinyl-uri, de la Depoul de Artă Urbană, vă aşteaptă la „Vinyl evenings” – un moment de relaxare la ceas de seară, cu un ceai şi muzică bună.

 

Duminică, 26 iunie

Doar duminică, în Piaţa Enescu, cei interesaţi mai pot cânta la pianina vibrate!, donată de pianista Diana Ionescu şi înfrumuseţată de George Roşu, de la Depoul de Artă Urbană. Piaţa Enescu găzduieşte şi expoziţia out-door „Enescu”, a Muzeului Naţional George Enescu. O altă expoziţie „Enescu”, oferită de acelaşi muzeu, este deschisă în Coresi Shopping Resort. Cea de-a treia expoziţie vibrate! – „Vibraţii” este găzduită de Ceainăria „Tipografia”.

  • ora 18.00 – Bastionul Ţesătorilor (în caz de vreme nefavorabilă – Centrul Cultural Reduta). „In open Air” este titlul concertului cu care vibrate!festival îşi încheie cea de-a doua ediţie. Vlad Maistorovici (vioară), Francesco Sica (vioară), Shiry Rashkovsky (violă), Pau Codina (violoncel), Colin Alexander (violoncel), Harry Cameron Penny (clarinet) şi invitata specială Luiza Zan au pregătit un program de Brahms, Vach şi jazz şi Hindemith. Preţul biletelor este de 35 de lei.
  • ora 20.00 – Piaţa Enescu. Remus Miron, un mare pasionat de muzică şi de vinyl-uri, de la Depoul de Artă Urbană, vă aşteaptă la „Vinyl evenings”.

Biletele pentru cele două concerte se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif”, de la Ceainăria „Tipografia”, Biserica Neagră (pentru concertul de sâmbătă seara) şi Bastionul Ţesătorilor (pentru concertul de duminică seara).  

 

3 lei din preţul fiecărui bilet vor fi donaţi Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei”.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *