Care sunt beneficiile spirulinei?

Starea de sănătate este o condiţie de primă importanţă pentru organismul uman, deoarece ea oferă starea de bine şi protecţia împotriva unor agenţi virali sau bacterieni. Un sistem imunitar scăzut înseamnă un organism extrem de vulnerabil, iar de la afecţiuni minore până la probleme grave de sănătate nu este decât un mic pas.

Imunitatea poate fi susţinută şi de produse pe bază de cătină (bogate în vitaminele A, E, B1 şi B2, oligoelemente) şi spirulină care contribuie la reglarea proceselor imune şi creşterea rezistenţei organismului împotriva a numeroase boli infecţioase.

Avantajul terapeutic al acestor substanţe constă în faptul că sunt lipsite de toxicitate, ceea ce oferă posibilitatea folosirii în perspectivă a factorilor fitoterapeutici cu certă acţiune imunostimulantă.

UNESCO descrie spirulina ca fiind alimentul ideal și cel mai complet al viitorului. Nici nu este de mirare, pentru că această algă are nenumărate proprietăţi. Spirulina nu este o algă ca oricare alta, ci este acea algă care, din zecile de mii de specii existente, are cel mai mare conţinut de vitamine, microelemente, aminoacizi și fermenţi.

Graţie conţinutului de vitamină E și de alţi antioxidanţi, spirulina întȃrzie îmbătrȃnirea, împiedicȃnd oxidarea acizilor grași esenţiali și formarea radicalilor liberi responsabili de procesul de îmbătrȃnire. Are, de asemenea, și rol cardioprotector, regleaza tensiunea arterială, reduce colesterolul, menţine sănătatea ochilor, ajutȃnd la tratarea miopiei și a cataractei. Spirulina este recomandată pentru îmbunătăţirea memoriei și a capacităţii de concentrare, precum și în tratarea anemiei, protejează rinichii de efectele secundare ale medicamentelor folosite în diverse tratamente și poate chiar preveni apariţia celulelor canceroase.

În frumuseţe, la fel ca în sănătate, spirulina are efect de purificare și detoxifiere. Este un excelent stimulent al regenerării celulelor pielii, fiind un ingredient pretios în produsele destinate îngrijirii pielii. Folosită extern, spirulina este bio-activă: redă supleţea și elasticitatea pielii, întȃrzie apariţia ridurilor și încetinește procesul de îmbătrȃnire.

Cremele, măștile și tratamentele cosmetice pe bază de extract natural de spirulină acţionează intens asupra pielii, avȃnd și efect cicatrizant. Un exemplu este crema Spirulin, pe bază de extract total de Spirulina platensis, disponibilă atȃt în forma tradiţională, cȃt și la monodoze. Folosită sub formă de pulbere, în cremele și măștile faciale, spirulina atenuează petele și erupţiile alergice. În plus, datorită acidului gamalinoleic si fiocianinei, spirulina acţionează pozitiv și în cazul acneei.

Prin componentele mai sus amintite se normalizează schimbul ionic la nivel celular, se restabilesc legăturile celulare slăbite, se obţine acţiunea antioxidantă, se stimulează creşterea şi refacerea ţesuturilor afectate local (cum ar fi  rănile uşoare, acneea juvenilă, eczemele datorate în principal utilizării neadecvate a detergenţilor sau produselor de curăţare a vaselor de bucătărie).

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *