Casa mea de vis are heleșteu cu pești și fântână arteziană

  • Tweet
  • Tweet

Cum ar fi să locuiești în inima Bucureștiului, în cea mai frumoasă casă pe care ți-o scoate în cale ceasul bun al destinului? O casă-labirint, din care nu înțelegi nimic atunci când intri pentru prima oară în ea? O casă în care sentimentele grele, apăsătoare, dispar odată ce faci primul pas?

Poate că centrul capitalei ne duce cu gândul la o casă veche, construită în anii ’30, în care își duc bătrânețea doi octogenari. Bătrânul distins din povestea mea se bucură de bătrânețe mai ceva ca un adolescent de tinerețe. Domnul M. are mulți prieteni care îl vizitează zilnic. Unii dintre ei rămân peste noapte, dar nu pentru că le este dificil să mai ajungă acasă la ore târzii, ci pentru că nu mai vor să plece de-acolo.

Mereu a visat să își construiască locuința visurilor lui, însă bucuria a durat doar șase ani, deoarece este nevoit să se mute definitiv la copii, în străinătate. Motiv pentru care și-a scos la vânzare casa în urmă cu câteva luni. Așa am descoperit-o eu, la ora 3 dimineața, când căutam oferte nou apărute pe site-uri imobiliare. O descriere care nu era completată de fotografii, dar care ne-a intrigat atât de mult încât, din acel moment, nimic n-a mai fost la fel.

A moștenit terenul de la mătușa lui de care a avut grijă până în ultima clipă și a construit pe el, în 2010, o casă cum nu mai e alta în București. La intrare te-ntâmpină camerele de luat vederi, pe care le descoperi încet peste tot în curtea interioară. V-am spus că domnul M. este pasionat de tehnologie la cei 77 de ani pe care îi are? În curte nu am știut la ce să mă uit mai întâi. La gazonul care înverzește întreaga atmosferă, la heleșteul cu pești, la fântâna arteziană feng shui cu lumini ori la zecile de flori care transformă totul într-o oază de liniște? Și pentru că am amintit de stilul feng shui, toată casa este decorată așa. La parter, câteva holuri lungi și aerisite te conduc spre bucătărie, baie și anexe. Descoperi fascinat vinoteca, dar și sala de fitness amenajată cu aparate premium. Apoi te lași purtat de emoția din glasul lui și ajungi în discotecă. Da, ați citit bine. Domnul M. a vrut o discotecă în toată regula și nu s-a zgârcit la spațiul dedicat. Cu lumini jucăușe, disco ball, generator de fum, ring de dans și bar din lemn masiv pe care este proptit un semn metalic retro Route 66. Dar nu discoteca domină încăperea, ci masa de biliard imensă, profesională, centrată, care-ți asigură seri lungi de campionate cu prietenii. În capătul celălalt al încăperii, zeci de jocuri de societate stau așezate alfabetic în rafturi.

La etaj, paradisul este la fel de plin cu flori care-ți bucură simțurile. Țigla casei este acoperită de o viță de vie de soi, iar când întorci privirea observi o scară care te invită în seră. Sigur că domnul M. și-a amenajat și-o seră. Trebuie să stea și florile undeva iarna, iar cel mai potrivit loc este o seră încălzită. Să intrăm în casă. O singură cameră generoasă de 85 mp, spațiu deschis cu bucătărie, living și dormitor incluse, o baie cu saună mascată și o cameră-surpriză: locul în care te bucuri de întreg bulevardul dintr-un fotoliu regesc, confecționat din lemn sculptat în cele mai fine detalii.

Este casa perfectă, dar pe care îți dorești s-o aduci în 2016. Gusturile noastre moderne nu se potrivesc cu gusturile retro ale domnului M. I-aș aduce îmbunătățiri și aș apela cu încredere la consilierea profesională oferită de Diego România, un furnizor de amenajări interioare pe care ni l-a recomandat o prietenă, deoarece vreau să păstrez identitatea casei, spațiul aerisit și echilibrul oferit de stilul feng-shui.

Aș începe cu schimbarea gazonului, consider că cel actual și-a făcut treaba în cei șase ani. Optez în continuare pentru gazon pentru că este ușor de întreținut dată fiind încălzirea în pardoseala exterioară ce topește zăpada.

Sursa foto: Diego România

Aș continua cu schimbarea parchetului laminat, întrucât la etaj îmi doresc o culoare deschisă, caldă, iar la parter, unde are loc toată distracția, unul ce suportă traficul intens.

Sursa foto: Diego România

Aș înviora holurile lungi de la parter cu traverse, în timp ce pe pereți îmi doresc să aplic un tapet care imită pădurea – este deschis la culoare, iar sentimentul că te plimbi zilnic prin pădure nu poate decât să te destindă și să te inspire.

Sursa foto: Diego Romania

Sursa foto: Diego România

La etaj, mi-ar plăcea să delimitez zona în care sunt livingul și bucătăria de zona în care este dormitorul, dar nu blocând spațiul cu un perete fals, ci prin două draperii pe șină. Mi-am și ales modelul de draperie ce-mi va colora locuința, sper doar să-mi confirme consilierii că e în ton feng-shui.

Sursa foto: Diego România

Acestea fiind scrise, ne îmbrăcăm elegant și plecăm spre domnul M. Ne-a invitat la un ceai și dulceață, pe rit vechi, pentru a pune la punct ultimele detalii despre achiziționarea casei.

 

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016

 

 

 

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 3. Imaginație și creativitate pentru casa ta de vis - […] Casa mea de vis are heleșteu cu pești și fântână arteziană […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *