Consiliere, orientare profesională şi elemente de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică

Proiectul ”Consiliere, orientare profesională şi elemente de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică” CONTRACT POSDRU/161/2.1/G/139364, derulat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S.Curie”, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti se finalizează luna aceasta.

Desfășurat pe un parcurs de 18 luni, proiectul a cuprins trei etape de consiliere vocațională și stagii de practică efectuate în Secţia de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică a Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie S. Curie”. Echipa de coordonatori și tutori de practică, condusă de Prof. Dr. Gheorghe Burnei, a fost compusă din dr. Ștefan Traian Gavriliu, dr. Costel Vlad, dr. Ecaterina Japie, dr. Raluca Alexandra Ghiță, dr. Laurențiu Țiripa și dr. Șerban Hami.

În cadrul proiectului derulat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, au beneficiat de consiliere și orientare profesională aproximativ 198 de elevi si 158 de studenți la medicină. Pe lângă consilierea vocațională, organizarea stagiilor de practică profesională de ortopedie și traumatologie pediatrică, s-a urmărit și dezvoltarea unui parteneriat de durată între facultățile de profil și un angajator important în domeniu, implicat în crearea de locuri de practică reale și utile

Proiectul a prevăzut pentru studenții la medicină ore de practică și de teorie pentru a înțelege exigențele cerute de profesia de medic și pentru a identifica aptitudinile necesare profesiei de chirurg ortoped pediatru.

La finele stagiului, celor mai implicati studenti le-au fost acordate premii și subventii financiare.

Am pornit în această direcție pentru că dorința mea, în ceea ce îi privește pe cei cu care lucrez, este de a fi cei mai buni. Acesta a fost și rostul proiectului pe care il finalizăm acum. Am pornit de la deficiențe pe care le-am constatat în activitatea noastră și am ajuns să putem spune că studentii care au participat la acest proiect sunt acum foarte buni. Si vă spun cu toată sinceritatea că aș avea curajul să intru cu ei în sala de operație, fără temere”, a spus directorul de proiect, Prof. dr. Gheorghe Burnei.

Sper din tot sufletul ca studenții să folosească aceste cunostințe, să îi ajute să se orienteze către această specialitate. Aș vrea să mulțumesc echipei coordonate de Prof. dr. Gheorghe Burnei, care s-a implicat în această activitate. Efortul a fost mare, atat logistic cat și financiar. Contribuția proprie făcută de Spitalul “Marie Curie” a fost de 882.507 lei, iar contribuția UMF Bucuresti a fost de 11.026 lei”, a subliniat Dan Buzatu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M. S.Curie.

La ora actuală, la nivel național există doar 20 de medici ortopezi pediatrici din care jumătate sunt concentrați în București, restul activând în alte centre universitare din țară.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *