Copiii internați la Institutul Clinic Fundeni beneficiază de aparate performante pentru recoltarea sângelui

daruieste viata spitalul clinic fundeniPeste 3.500 de copii internați anual în cadrul Institutului Clinic Fundeni la secția de Pediatrie, mulți dintre ei bolnavi de cancer, beneficiază pentru recoltarea sângelui de performanțele aparatelor AccuVein, aduse pentru prima dată în România de Asociația Dăruiește Viață. Aceste aparate permit o vizualizare mult mai bună a venelor, inclusiv la bebeluși cărora li se poate lua sânge din mână – lucru imposibil în lipsa acestui aparat.

Asociația Dăruiește Viață a investit peste 16.000 de euro în achiziționarea a trei asemenea aparate, ce se bazează pe tehnologia infraroșu și afișează o hartă digitală a vascularizării la suprafața pielii, pe care le-a donat Institutului Clinic Fundeni din București, unde ajung pentru investigații și tratament copii din toată țara.

Din banii strânși anul acesta, din 2% din impozitul pe venit, Asociația Dăruiește Viață și-a propus să achiziționeze AccuVein-uri pentru cât mai multe spitale din România. Este o tehnologie pe care noi am adus-o prima dată în țară și, din cele spuse de medici, asistente și pacienți, este uimitoare”, a declarat Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.

Pentru proiectul de achiziționare a AccuVein-urilor de către Asociația Dăruiește Viață, peste 6.000 de euro au fost donați de Raiffeisen Bank în cadrul programului “Raiffeisen comunități”. Restul sumei, peste 10.000 de euro, a provenit din donații.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *