Corina Ungureanu și Florentina Opriș vor da startul Crosului Universității din București

cros bucurestiCea de-a 23-a ediție a Crosului Universității din București – cora Lujerului Challenge va debuta duminică, 10 mai, ora 11:00, în fața Facultății de Drept, startul urmând a fi dat de fosta campioană mondială și europeană la gimnastică Corina Ungureanu alături de vedeta media Florentina Opriș. Ca la fiecare ediție, în jur de 3.000 de participanți, marea majoritate din mediile studențești, sunt așteptați la startul celui mai mare eveniment sportiv din Capitală dedicat tinerilor.

Longeviva competiție, organizată începând din 1992 de Universitatea din București, are ca obiectiv promovarea valorilor nobile ale sportului, încurajarea unui stil de viață sănătos și armonios și a unei atitudini competiționale. cora Lujerului Challenge vizează toate categoriile de vârstă, la nivel de amatori, și se adresează studenților de la Universitatea din București, dar și tuturor celor atrași de practicarea sportului de plăcere, de spiritul combativ și de cultivarea fair-play-ului.

Lungimea traseului este de aproximativ 3.800 m. Punctul de start va fi, ca în fiecare an, Piața Operei (Facultatea de Drept a Universității din București), traseul continuând apoi pe Splaiul Independenței-Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu, iar linia de finish se va afla în parcarea cora Lujerului.

Crosul are 6 niveluri de înscriere, adresate unor categorii cât mai largi de fani ai sportului: adolescenți între 12 și 18 ani, seniori între 19 și 41 de ani și veteranii de peste 42 de ani. Pe lângă acestea mai există 3 grupe speciale – a angajatilor Universității din Bucuresti, a studentilor Universității din București și a angajaților cora. Primele 3 câștigătoare și primii 3 câștigători de la fiecare categorie vor primi premii importante oferite de sponsorii com­petiției. Premiile oferite pe parcursul întregului eveniment vor fi asigurate de cora, dar și de partenerii tradiționali ai proiectului.

Ca la fiecare ediție, doritorii se pot înscrie chiar în ziua competiției, pe baza actului de identitate, în curtea Facultății de Drept, în intervalul orar 7.30 – 10.40h.

“Susțin cu multă plăcere și convingere sportul universitar, chiar dacă recentul proiect Universiada 2021 nu a reușit. Cultivarea valorilor sportive îmbinată cu înțelegerea și susținerea acestora, precum și a cauzelor umanitare este o dovadă în sine de tinerețe, de entuziasm și de prețuire a vieții“, declară fosta sportivă Corina Ungureanu.

De asemenea, această ediție propune și o solidă componentă de implicare socială, prin donarea sumei de 1 leu pentru asociația M.A.M.E. Mai multe urne destinate strângerii de fonduri vor fi amplasate în zona de start, din perimetrul Facultății de Drept. Fondurile strânse sunt direcționate în totalitate către această asociație, pentru a sprijini lupta împotriva cancerului la copii.

*****

Organizatori și Sponsori: cora Lujerului, Universitatea din București, Departamentul Educație Fizică și Sport UB, Federația Română Sportul pentru toți, Federația Română de Atletism, Direcția pentru Sport și Tineret București, Proedus, Primăria Municipiului București, Norauto, Avon, Shelter Security, Hipocrat, Joy Sport Performance, Dream Sport.

Parteneri media: Prima TV, Radio România Actualități, Radio România București, Radio România Cultural, Cațavencii, Gazeta Sporturilor, Ziare.com, Business24.ro, Radardemedia.ro, Ring, Rol.ro, Femina.ro,  Gazeta de Stiri, Sportsbusiness.ro, Asociația Studenților UB, OnlineStudent.ro, Asociația Studenților Geografie, Asociația Studenților Științe Politice, Ro Club Maraton, Iqool.ro, Asociația Studenților Limbi Străine.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *