Desenele animate care mi-au ocrotit galaxia copilăriei

  • Tweet
  • Tweet

Sursa: Youtube

***

Intro-ul serialului de desene animate care mi-a marcat copilăria – Saber Rider și Șerifii Stelari – rămâne pentru mine un reper muzical. În special solo-ul de chitară care lucrează adânc în subconștient și te transformă într-un supererou cu puteri galactice. Când aud tema muzicală de început, simt puterea de copil ce preia frâiele vieții de adult și, de aici încolo, totul devine o joacă.

N-am fost niciodată fana prințeselor și fetițelor cu codițe, pe mine mă găseai cocoțată în copaci, jucându-mă cu băieții, făcând schimb de surprize ori la televizor, vizionând desenele animate cu șerifi stelari. Cel care nu respecta programul desenelor era sancționat de grupul din care făceam parte, pe termen determinat. Și de cealaltă parte a baricadei existau reguli precise. De exemplu, la ziua de naștere a celei mai bune prietene, am fost izolată într-un colț din cauză că nu eram în temă cu episoadele Sandy Bell ori Sailor Moon.

Când mi-a adus tatăl meu un pistol de jucărie din Germania, cu luminițe și efecte sonore ce imitau sirenele mașinilor de poliție ca-n filme, am devenit vedetă. Cred că generația mea este una aparte: toți suntem nostalgici după desenele animate din anii 80, respectiv începutul anilor ‘90. Toți vrem să retrăim momentele noastre de glorie, când eram haiduci în spatele blocului, când ne confecționam navete spațiale din carton și purtam pălăriile bunicilor noștri – pentru că orice șerif stelar care se respecta avea pălărie; ori când încercam să-l reconstituim pe Ramrod – supremul robot de luptă în care se transforma nava spațială a șerifilor stelari.

Așa cum generațiile actuale au animații preferate precum Stuart Little și The Smurfs, pe care sigur că le vizionăm și noi cu drag, așa aveam Saber Rider and the Star Sheriffs atunci.

                                      

Aștept cu nerăbdare ziua în care Empire Film va decide să cumpere drepturile de autor și va scoate pe DVD ori BluRay întreg serialul Saber Rider. Cum ar fi? În grupul meu de prieteni, suntem cel puțin opt adulți cu suflet de copil, gata oricând de-o călătorie în timp.

Și pentru că prima iubire nu se uită niciodată, iar ziua mea se apropie cu pași repezi, îmi și imaginez cum, pe 12 iulie, îl primesc în dar pe Saber Rider. Din carton, dar în mărime naturală.

Dar dacă aud soneria, deschid ușa și exclam mirată:

  • Saber Rider!?!?

Iar el răspunde:

  • Did somebody call for a star sheriff, ma’am?

***

Spring SuperBlog 2016 și m-au dus cu gândul în copilărie. Mulțumesc!

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 6. Animații care v-au marcat copilăria - […] Desenele animate care mi-au ocrotit galaxia copilăriei […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *