Despre dezvoltarea Bucureștiului: Parcul Carol I, la Palatul Suţu

afis conferinta Parcul Carol IO nouă conferinţă, Dezvoltarea Bucureștiului: Parcul Carol I, va avea loc în ziua de joi, 28 mai, la ora 19:00, la sediul Muzeului Municipiului București – Palatul Suţu.

Parcul Carol I este unul dintre cele mai interesante proiecte de dezvoltare a Bucureștiului. Planurile inițiale au fost realizate pentru „Expoziția generală română de la 1906”, momentul realizării întregii amenajări. Dar proiectanții au avut viziunea unui proiect care să poată funcționa ulterior ca loc de recreere pentru zona de sud a orașului.

În decursul timpului s-a păstrat o bună parte din sistematizarea inițială, clădirile expoziției fiind înlocuite sau complet demolate. Parcul expoziției a fost transformat major în perioada regimului comunist, fiind modificat pentru a pune în valoare actualul Memorial al Eroilor Neamului. Aceasta nu este ultima intervenție asupra design-ului, încercări fiind făcute și după 1989.

*****

Despre Andrei Popescu:

Am absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Facultatea de urbanism. Sunt interesat de evoluția orașelor, în special București, cu toate elementele pe care le presupune aceasta: urbanism, arhitectură, istorie, antropologie, economie etc.

Pe lângă încercările de a-mi exercita în mod corect profesia de urbanist, în 2009 am început publicarea unor propuneri de urbanism pe blogul Idei Urbane. Blogul a devenit astfel un mijloc de a-mi face publice ideile despre dezvoltarea Bucureștiului și analizele despre zone sau proiecte existente. Prin aceste propuneri virtuale am început să descopăr zone ale Bucureștiului, să mă documentez despre evoluția orașului și despre ce ar putea însemna o dezvoltare strategică actuală.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

*****

Următoarele conferinţe de joi:

4 iunie 2015 – „Fotografii Franz Duschek fiul, Ioan Spierescu, Marie Szollosy” cu Emanuel Bădescu

11 iunie 2015 – „Autopsia unui asasinat politic – cazul Barbu Catargiu – 8 iunie 1862” cu Octavian Buda

18 iunie 2015 – „Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor” cu Oana Marinache.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *