Etapele de urmărire a unei sarcini normale: între 8 şi 14 vizite la medic

Dr. Adela Şerban, fondatoarea clinicii Fetal Care, recomandă ca femeile care își planifică o sarcină să facă o consultație înainte de momentul concepției, pentru a afla despre riscurile sarcinii și metodele de reducere a acestora. Acesta este şi momentul în care medicul poate indica administrarea vitaminelor ce conțin acid folic.

Pe perioada sarcinii, dr. Șerban, medic specialist obstetrică – ginecologie cu supraspecializare în medicină materno – fetală şi fertilizare în vitro, recomandă de la 8 până la 14 vizite la medic pentru o evoluţie lipsită de surprize.

Consultaţiile prenatale se realizează în mod obişnuit: lunar, până în săptămâna 28, bilunar, între săptămânile 29-36, și, ulterior, săptămânal, până la momentul naşterii. Având în vedere că durata normală a sarcinii este cuprinsă între 37-42 săptămâni, cu o medie de 40 de săptămâni, o femeie însărcinată poate ajunge să facă până la 14 controale în această perioadă.

Deşi sarcina şi naşterea sunt stări fiziologice, ele reprezintă totuşi ‹o aventură a naturii›. Ca orice aventură, şi sarcina este un drum plin de necunoscut, în care la orice pas se poate ivi ceva neprevăzut; de aceea, chiar dacă sarcina este – şi trebuie tratată ca atare – o etapă fiziologică din viaţa femeii, este bine să se desfăşoare sub atenta observaţie a medicului, tocmai pentru a putea preveni, depista şi interveni asupra unor factori sau condiţii patologice ce pot perturba acest proces fiziologic”, declară dr. Adela Şerban pentru a motiva rolul procesului de monitorizare a sarcinii prin consultaţii prenatale la anumite interval de timp.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *