Expozițiile lunii decembrie la Art Yourself Gallery: Unfinished și Flavour of Blue by Andreea Floreanu

  • Tweet
  • Tweet

Aitch, OldSoul

Proiectul “11172014″, demarat împreună cu 17 artiști în ianuarie 2019, a însemnat 187 de lucrări și idei, de abordări și dorințe artistice reunite cu succes în cele 11 expoziții pe care ArtYourself le-a deschis publicului său pe tot parcursul anului 2019.

Au expus pentru dumneavoastră, în cadrul proiectului 11172014, următorii artişti: Aitch, Felix Aftene, Gabriel Caloian, Codruţa Cernea, Mihail Cosuleţu, Cristian Crisbăşan, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Andreea Floreanu, Cornel Lazia, Ileana & Cătălin Oancea, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Bogdan Teodorescu şi Ioana Ursa.

11172014 a fost o aventură artistică inedită de care suntem fiecare mândri din atât de multe motive şi pe care o încheiem cu certitudinea că a deschis calea către proiecte la fel de dinamice şi generatoare de creativitate.“, au declarat reprezentanții galeriei.

“Unfinished” este deci o celebrare a continuităţii, a spaţiilor imaginare neîngrădite, a gestului creator surprins în mişcare, un “making off” la fel de interesant ca produsul final și poate o radiografie a esențialului dinăuntrul operei de artă.

Nimic nu este mai incitant decât răscrucea dintre posibilităţi, iar expoziţia care încheie proiectul 11172014 demonstrează că orice moment conţine o infinitate de potenţiale continuări din care noi avem întotdeauna libertatea de a o alege pe aceea pe care o dorim cel mai mult.

Așadar, vă invităm la ultima expoziție a proiectului 11172014 care încununează „maratonul” creativ a celor 17 artiști, care, în fiecare zi de 17 a fiecărei luni, au fost prezenți cu o lucrare unică.

…………………………………………………….

Andreea Floreanu, Tea în two, acrilic și ulei pe pânză, 50X70cm, 2019

În același timp, în spațiul paralel al galeriei, Andreea Floreanu închide expozițiile anului 2019 la Art Yourself, la limita dintre curajul candorii și Flavour of blue, cu o expoziție exclusiv în acuarelă, între metaforă și culoare.

Într-un prezent al picturii în care legitimitatea mesajului a devenit aproape obligatoriu dependentă de duritatea cu care acesta este formulat vizual, universul propus de Andreea Floreanu poate apărea anacronic. Perfect compatibilă modelului contemporan prin compoziție și conținut afectiv, viziunea ei își poate rezerva, totuși, preferința pentru expresivitatea specifică unei tehnici aproape marginalizate, cea a acuarelei. Opțiunea se dovedește un instrument potrivit construirii mesajului, conturându-se astfel un manifest al artistei, o afirmare a potențialului ignorat al unor formule expresive, cu atât mai adecvate mesajului recuperat din registrul (exilat și el în desuet) reveriei și melancoliei.” (Ștefania Dumbravă)

 

Adrian Sandu, No Title, acrilic on canvas 100×70 cm 2019

 

 

Gabriel Caloian, N-am timp

Radu Rodideal, Unfinished Supper 60×40 cm ulei pe pânză 2019

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: