Expozițiile lunii iunie, la Art Yourself Gallery

art yourself galley gazeta de stiriÎn perioada 16 iunie – 9 iulie 2016, puteți vizita două expoziții contrastante la Galeria Art YourselfStories – o expoziție de Inas Al Soqi, o artistă originară din Transilvania, și Contro Stiacciato, expoziție semnată Marius Tănăsescu, originar din Sighișoara.

*****

Inas Al Soqi locuiește la New York, este licențiată în Fine Arts la Tufts University / School of the Museum of Fine Arts, Boston MA & Master in Art Business, la Sotheby’s Institute of Art, New York.

Influențele sale artistice își au originea în anii petrecuți în România și Kuweit, îmbinând arta tradițională cu cea contemporană. Influențele folclorice din cele două culturi se regăsesc în arta sa.

Recunoscută pentru colajele sale, Inas lucrează în ulei, cărbune, print imprimat pe lemn, încercând să aducă împreună misterul și viața reală în lucrările sale atât de complexe, dar elegante în același timp.

Colajele sale exprimă banalul într-un context efemer al artei, jucându-se cu simțurile celor care privesc. Ea evocă un sentiment satiric de clasă, noblețe și sensibilitate prin vibrante juxtapuneri adesea ironice de modele, culori si texturi. Imagini ale culturilor exotice, militarism colonial și sexualitate feminină sunt folosite pentru a explora subiecte controversate, de la violența împotriva femeilor într-o societate patriarhală, la complexitatea relațiilor într-o lume din ce în ce de-personalizată.

*****

Marius Tănăsescu locuiește la Montreal, uneori la București, cu B.A. în Istoria artei la Université de Montréal, Canada și Master de management cultural, ESC Dijon, Franța.

Expoziția sa, Contro Stiacciato, pornește de la procedee “notariale” de tip timbru sec. Topirea zăpezii pentru un land art domestic contro-smithsonian, zoomorfizare pseudo-duchampiană prin metode mecanice. Donatello inventează în cinquecento o sculptură incizională, la limita desenului sau a gravurii. Un relief minimal, aproapte plat, stiacciato. Această tehnică depindea în mare măsură de modul în care răspund la lumină materialele pale, de tipul marmurei. Acum, o “strivire” în sens invers a hârtiei creează desene volumetrice la limita sculpturii şi a percepţiei obişnuite. Exerciţiu de desen cu mijloace “improprii”, în care animale şi forme minimaliste coabitează în planuri neperspectivate.

În 1970, Robert Smithson construiește Spiral Jetty în apele Marelui Lac Sărat, Utah. Ea a fost performată recent “by subtraction” într-o curte.

Proiectul continuă revizitarea diferitelor momente ale istoriei artei, de la tehnicile renascentiste, natură moartă până la pictură minimalistă, land art şi ready made, începute prin performanţe video în urmă cu câţiva ani.

*****

Art Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 / office@artyourselfgallery.ro

Gazeta de Știri este partener media al evenimentelor Art Yourself Gallery

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *