Expozițiile lunii noiembrie, la Art Yourself Gallery

expozitie-art-yourself-galleryÎn perioada 30 noiembrie 2016 – 7 ianuarie 2017, la Art Yourself Gallery, puteți vizita următoarele expoziții: Sasho BLAZES  / Mirros of Reality și Brândușa Bontea / Dealuri.

Vernisajul comun are loc în data de 30 noiembrie, la ora 19:00.

**********

Sasho Blazes este un artist născut în Macedonia, care a absolvit Facultatea de Arte la București, stabilit în prezent în Ungaria. Un grafician remarcabil, care a expus în numeroase galerii și saloane de artă contemporană: Tokyo, Veneția, Londra, New York.

Lucrările sale sunt oglinda realității. Sunt narative. Folosește elemente plastice pentru a inventa lucruri, pentru a dezvolta posibilități spre diferite realități.

Fiecare piesă din lucrare are o istorie, dar ce este cel mai important la tema prezentă a expoziției „Inspiration the way of creation” sau „Mirros of reality” este combinația de umbre abstracte puse în contexte figurative.

Imaginile sale sunt preluate din locuri diferite, narațiuni din cărți citite, mituri, povești, filme sau propria memorie.

Ideea de bază a compoziției pornește de la un desen, apoi culori abstracte transformate în umbre în întreaga compoziție. Unele obiecte au un caracter opac și creează contraste în transparență.

**********

Brândușa Bontea face parte din tânăra generație de artiști. Fiind fascinată de natură, ea încearcă să surprindă forme naturale care pot părea bizare trecute prin filtrul unui artist contemporan.

Dealuri” este titlul expoziției, pentru că mă fascinează și mă obsedează. Ele așteaptă ploaia, furtuna sau soarele, îmi bucură ochiul și sufletul cu înfățișarea lor lină de basm, cu linii suple, grațioase ori tăioase, cu structuri abstracte și culori hipnotice de griuri sofisticate, în permanentă mișcare, schimbare și, în același timp, atât de statice. Simt că mă cheamă neîncetat! Dealul devine un motiv simbolic încărcat spiritual și existențial. Peisajele epurate și puternic meditative, deposedate de personaje, sunt contemplări, așteptări și treceri spre zona metafizicului.

Lucrările Brândușei se află în colecții particulare în Italia, Austria,Germania, Canada, Elveția, SUA și România.

**********

Art Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 / office@artyourselfgallery.ro

Gazeta de Știri este partener media al evenimentelor Art Yourself Gallery

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *