Împăratul Ghețurilor, în vizită la Împăratul Focului

  • Tweet
  • Tweet

A fost odată ca niciodată un împărat puternic și de temut, stăpânul celor patru Ținuturi ale Nordului. Zi și noapte, împăratul se preocupa de întinderile îmbrăcate în zăpada catifelată.

Fratele său domnea peste nouă mări și nouă țări, spre Est, în Regatul de Foc. Cât era ziua de lungă, Împăratul Focului se scălda ca un copil în razele soarelui.

Într-o zi, pe neașteptate, Împăratul Ghețurilor primește o invitație de la fratele său din Regatul Focului. Zvonurile spun că nu se mai văzuseră de ani și ani, din cauză că împăratul tuturor zăpezilor nu se simțea confortabil în căldura greu suportabilă ce pusese stăpânire pe regatul dinspre Est.

Emoționat, împăratul ținutului rece începe să se pregătească pentru lungul drum. ”Este timpul să-i fac cadou Sabia Nemuririi, sabia fermecată ce mi-a ocrotit de fiecare dată ținutul. Nu se-ntâmplă des să ne vedem. Am să iau cu mine și mantia magică, ce mă ferește de căldura din regatul fratelui meu”, se gândi el.

Vorba lungă, sărăcia împăraților. Pune cele de trebuință în traistă și se îndreaptă spre mașina de gheață, o creatură puternică cu care se deplasa împăratul chiar și pe cele mai vitrege timpuri.

Odată pornit la drum, pământul începu a se zdruncina sub fiecare atingere a mașinii de gheață. Zbura peste mări și țări, printre fulgi de gheață apăsători, deși n-avea aripi. Aluneca peste dealuri și câmpii acoperite de nea, deși n-avea solzi.

La un moment dat, o lumină puternică se ivește în ochii împăratului, aproape orbindu-l. ”Ne apropiem de fratele meu și tare mi-e că n-o să apucăm a ajunge. Simt cum mă cuprinde căldura în mașină, simt cum se topesc veșmintele de pe mine. Răcirea aerului condiționat nu mai funcționează bine.”, își spuse el.

Zărind un izvor cu apa cea mai pură într-o pădure, se îndreaptă spre el, dar nu înainte de a se acoperi cu mantia magică. Lacom, împăratul soarbe șapte picături de viață într-o clipită, pentru a-și astâmpăra setea. Pe potecă, la întoarcere, o ciupercă vorbitoare îi apare în cale.

Tu ești Împăratul Ghețurilor și al Zăpezilor, te știu! Eu sunt Spiritul Pădurii și sunt onorat să te am în pădurea mea. Cu ce gând pe la noi?”, îl întrebă ciupercuța.

Împăratul începe să-i povestească despre fratele său și vizita pe care este îndatorat s-o ducă la bun sfârșit. Dintr-o dată se întristează la gândul că există posibilitatea să nu ajungă din cauza fierbințelii de care se apropie.

Ciuperca îl ascultă cu calm și-i zâmbește:

Împărate, pentru bunătatea ta despre care ți s-a dus vorba, vreau să te răsplătesc. Ai ajuns în locul care trebuie și voi chema pentru tine specialiștii www.freon-auto.com, care vor găsi soluția potrivită la problema ta”.

Împăratul Ghețurilor tresare la auzul acestei vești bune.

Sunt cei care se ocupă de încărcarea freonului auto și igienizarea instalației de aer condiționat auto? Și vin ei acolo unde te găsești?”, se bucură împăratul, știindu-i pe cei ce-l vor scoate din încurcătură.

Nici bine nu isprăviră vorba, că specialiștii Freon-auto.com își și făcură apariția. Împăratul reluă povestea pentru a-i pune în temă cu peripeția lui și riscul de a nu mai ajunge la timp la fratele său.

Împărate, având în vedere drumul tău lung și trecerea la o temperatură din ce în ce mai mare, este necesară o revizie a instalației de climatizare auto care nu mai face față. Poate și de o reîncărcare cu freon a instalației de aer condiționat, dacă aceasta nu mai răcește așa cum îți este de folos la drum lung.

 

Ce noroc am că vă ocupați repede de orice comandă!”, spuse împăratul, jucându-se, nerăbdător, cu țurțurii din păr.

Fiind personal calificat și folosind aparatură de ultimă generație, specialiștii și-au făcut imediat treaba. După încărcarea cu freon a instalației de climatizare, aceștia au făcut testele de verificare, pentru a-i arăta împăratului că totul funcționează corespunzător.

Înainte de a pleca, oamenii de la Freon-auto.com l-au sfătuit pe împărat să facă verificările mai des: ”Să nu mai lași să treacă ani de zile de la ultima curățare a instalației de aer condiționat! Este vorba de aerul pe care îl respiri, de sănătatea ta.”

Reîntors în mașina sa, Împăratul Ghețurilor era cel mai fericit împărat dintre toți, mai ales că primise un serviciu de calitate fără să fi fost nevoit a umbla adânc în buzunar. Și-a pornit la drum spre Regatul de Foc bine dispus, în confortul de care avea nevoie.

Ajuns la palatul fratelui, se puse la o masă îmbelșugată și începu a-i povesti toate prin câte a trecut el. Trei zile și trei nopți n-a contenit a-i lăuda, pe bună dreptate, pe oamenii care i-au redat confortul și i-au oferit o igienizare a mașinii completă.

Ș-am încălecat pe-o șa,

Și v-am spus povestea așa;

Ș-am încălecat pe-o roată,

Și v-am spus povestea toată.

Ș-am scris c-un creion,

O poveste cu freon.

Ș-am încălecat pe-o căpșună,

Și nu v-am spus, oameni buni, nicio minciună!

 

(Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016)

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 8. Freon auto pentru o mașină cool! - […] Împăratul Ghețurilor, în vizită la Împăratul Focului […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *