Lucrările de artă din campania „inspirART – Emoții articulate”, expuse în spitalele de reumatologie

astirsti InspirARTÎn cadrul Galei InspirART – Emoții Articulate, cele 12 lucrări „InspirART – Emoții Articulate” inspirate din poveştile şi emotiile pacienţilor cu poliartrită reumatoidă, realizate de artişti plastici români, vor fi donate Ligii Române împotriva Reumatismului ca simbol al angajamentului pentru viitor și de a realiza o schimbare pozitivă în viața pacienților, oferind inspirație pentru întreaga comunitate de pacienți şi nu numai. În urma donației, lucrările de artă vor fi expuse în spitalele de reumatologie din București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova și Tg. Mureș.

InspirART – Emoții Articulate este mai mult decât o campanie, este o atitudine și un proces care ne-a permis să ne schimbăm viziunea sau modul în care obișnuiam să ne raportăm la poliartrita reumatoidă. InspirART ne-a adus mai mult împreună, pe noi toți cei implicați în gestionarea din perspective diverse a unei afecțiuni care are efecte negative puternice asupra calității vieții persoanei. Cu atât mai onorific e faptul că o serie de tablouri unicat, inspirate din suferința pacientilor, ajung acum în spațiile în care oamenii își caută vindecarea. InspirART a deschis o nouă perpectivă de abordare a bolii, dintr-un unghi mai uman și deci cu impact mai mare asupra puterii de vindecare a celor suferinzi, a declarat prof. dr. Ruxandra Ionescu, Spitalul Sfânta Maria Bucureşti, preşedinte Societatea Română de Reumatologie.

Lucrările de artă realizate în cadrul campaniei InspirART – Emoții Articulate au fost expuse din momentul lansării campaniei în contextul unor evenimente desfășurate în București, Cluj, Iaşi și Viena și pot fi admirate pe site-ul oficial al campaniei www.inspirart.ro, secțiunea Centrul de Artă. Începand de astăzi, acestea vor fi expuse în spitalele de reumatologie din România.

Artiștii români contemporani care au realizat lucrările sunt: Sorin Ilfoveanu, Francisc Chiuariu, Laura Covaci, Valeriu Mladin, Alexandru Rădvan, Mihai Zgondoiu, Radu Pulbere, Ioana Antoniu, Radu Șerban, Mihaela Gorcea, Călin Stegerean și Valentin Codoiu.

 „Mi-a făcut mare plăcere sa fiu printre ambasadorii campaniei InspirART – Emoţii Articulate, o campanie care, prin activităţile desfăşurate, a reuşit să facă auzită vocea pacientului şi a pus bazele unei comunicări mai eficiente între toţi cei implicaţi în tratamentul pacienților cu poliartrită reumatoidă. Aceasta iniţiativă trebuie să continue şi în anii ce urmează pentru a îmbunatăţii felul în care aceasta boală este abordată şi percepută de persoanele din jurul nostru.”, a declarat conf. dr. Cătălin Codreanu, preşedinte Liga Română împotriva Reumatismului.

Campania „InspirArt – Emoţii Articulate” a fost inițiată de Pfizer România în anul 2012 la nivel european și a adus lumea pacienţilor care suferă de poliartrită reumatoidă alături de cea a medicilor reumatologi din România prin exprimarea artistică atât a opiniilor personale, cât şi a emoţiilor, în scopul înţelegerii reciproce şi al realizării unor acţiuni concrete.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *