O escapadă estivală așa cum am visat

  • Tweet
  • Tweet

 

Se făcea că ne-a ajuns din urmă o furtună extraordinară și că ambarcațiunea pe care ne aflam toți patru era în pericol. Vântul puternic, care ne schimbase deja traiectoria, nu ne dădea pace și continua să ne subjuge fără a fi impresionat de lacrimile sau țipetele noastre. Și cu toate astea, frica aceea pe care o simțeam cu toții nu era atât de îngrozitoare. Ceva, cumva, păstra o urmă de speranță că lucrurile se vor sfârși subit și ne vom întoarce la bunăstarea dinaintea furtunii. Voiam să cred că veselia petrecută alături de soț și de nașii noștri nu se va transforma într-un coșmar din cauza condițiilor meteorologice vitrege.

Sunt proaspăt căsătorită și mi-am propus să petrec trei zile și trei nopți, la fel ca-n povești. Am ales să celebrăm nunta pe micul, dar cochetul yacht închiriat, deoarece întotdeauna am iubit soarele, marea și nisipul cald. Chiar dacă sunt născută și crescută în capitală, am creat o puternică legătură cu marea încă de prima oară când am atins nisipul. Se prea poate să fi avut vreo 5 ani atunci. Copilul din mine iubește marea pentru veșnicie și se întoarce mereu la ea, dar mai ales în momentele speciale.

Veșnicie mi se părea și mie furtuna care nu dădea semne de liniște. Cel mai negru scenariu mi se perinda prin fața ochilor, până când, dintr-o dată, m-am trezit pe nisip. Istovită, aproape leșinată. Cred că subconștientul meu a realizat că pericolul furtunii nu era real și a preferat să schimbe cursul visului, și să-l transforme într-o poveste cu mult mai pozitivă.

După ce ne-am găsit unii pe alții împrăștiați pe plaja aurie, mare ne-a fost mirarea să realizăm că suntem naufragiați și nu oricum. Ne aflam pe o insulă pustie din stațiunea Mamaia, un loc sacru în care ajungeau oamenii care meritau să trăiască clipe nemaivăzute și nemaiîntâlnite. Iar cel ce decidea asta era maiestuosul Univers.

Îndată ce ne-am dezmeticit, am realizat că toate semnele din jurul nostru erau săgeți orientate spre o construcție ce semăna a hotel, dar unul grandios, pe care îl puteai vedea din spațiu. ”Spre Fericire!/ Spre iubire!/ Spre regăsire!/ Spre acceptare!/ Spre relaxare!” și câte și mai câte asemenea cuvinte pozitive, toate ne conduceau spre hotel pe un drum ales, pavat cu perle și pietre prețioase.

Odată ajunși la Hotelul Aurora Mamaia, aflat la doar 25 de metri de plajă, magia s-a produs. La cafe-barul din lobby am fost răsfățați cu o licoare cu efect energizant.

 

 

Din văzduh apăruți, fluturi multicolori roiau în jurul nostru asemeni unui dans nupțial. Ne-au îmbrăcat în mătase de-un alb orbitor, radiant, și-au aruncat asupra noastră praf magic ce ne-a transformat instantaneu în zâni și zâne. Ce-i drept, băieților nu le-a prea convenit noul statut, dar nu aveau cum să se împotrivească fiindcă erau la mine-n vis.

Aveam să cunoaștem starea de beatitudine în cele ce urmează și să descoperim unicul hotel în Mamaia, o așezare învăluită într-o aură cu totul specială.

Mare distracție la piscina ultramodernă, cea mai mare! Ne-am jucat și ne-am bălăcit în piscina din Mamaia cu orele. Datorită puterilor cu care fluturii mă înzestraseră, a fost de-ajuns să clipesc de două ori și să sar în piscină, transformându-mă într-o sirenă desenată de Walt Disney.

 

 

Și pentru că aici trebuie doar să gândești și imediat primești, am cerut aqua gym și ni s-a oferit mișcare în piscină și un instructor pe măsură. Arătam și mă simțeam ca o sirenă desprinsă dintr-un peisaj marin luxuriant, antrenându-mi coada turcoaz după instrucțiunile primite.

La barul piscinei, cele mai alese culori, gusturi și arome se amestecau în cocktail-uri minune, adevărate poțiuni create pentru a ne ferici pe noi patru.

Seara, contemplam apusuri ce i-au inspirat pe marii artiști ai lumii. De pe terasa restaurantului Aurora priveam marea direct în ochi, în toată splendoarea ei. Experiențele culinare au fost fabuloase, preparate absolut delicioase cum numai prin povești mai auzi și nu-ți vine a crede că tu ești cel care beneficiază de atâta bine.

Mereu mi-am dorit să stau într-un hotel la mare, dar nu unul oarecare, ci un hotel cu piscină. Aici am primit numai servicii de calitate, la pachet cu zâmbete și voie bună. De fiecare dată când ne-am dorit liniște și confort, am primit. Afară ne bucuram de soare și căldură, în camera modernă ne răcoream cu o temperatură optimă datorită aparatului de aer condiționat.

 

 

să savurați un cocktail răcoritor oferit din partea noastră. Vă dorim un sejur perfect la mare!

M-am trezit brusc, dându-mi ochelarii de soare jos. Pesemne că adormisem și am fost readusă la realitate de cuvintele suave ale unui domn barman. Ce-i drept, personalul minunat de la hotelul Aurora m-a fermecat încă de când am ajuns.

Nu-i aveam lângă pe soțul și nașii de cununie din vis, dar mă aveam pe mine însămi. La piscină, relaxată pe un șezlong confortabil, scăldându-mă în razele calde ale soarelui.

Și-ntr-o adiere calmă a brizei mării,

un fluture de-un albastru regal se așeză pe umărul meu drept…

 

*****

Spring SuperBlog 2022

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *