O nuntă de pomină

Este ziua cea mare, ziua la care visez de ani de zile. Toate lucrurile sunt puse la punct, astfel încât să nu las loc neprevăzutului. Fetele care mă fac mai frumoasă mă instalează pe un scaun și încep să povestească ce se mai aude prin târg. Aflu tot felul de zvonuri, care mai de care mai haioase despre alte nunți, și nu pot să nu mă gândesc cum ar fi dacă mi s-ar întâmpla mie. În tot acest timp, privesc în oglindă cum mă transform în mireasă și mă simt ca-ntr-o poveste. Magic Mirror on the wall, who is the fairest one of all?

Însă, gândurile se prind într-o horă și pun stăpânire pe liniștea mea. Adio, liniște! Hasta la vista, baby! Dacă mi se întâmplă și mie la fel? Cum aș reacționa? Cum s-ar desfășura nunta mea? Aș avea puterea să fac haz de necaz? Of, simt că am nevoie de o băutură fină să prind puțin curaj. A martini. Shaken, not stirred.

Aș vrea să-i recomand soțului să nu-l lase pe naș să-l bărbierească, chiar dacă tradiția o cere. Știm cu toții cum îi tremură mâinile atunci când este emoționat. În plus, we all know what he did last night, iar oboseala își poate spune cuvântul.

Dacă bunica din Argeș se gândește să-l invite pe lăutarul satului la nunta mea? Îmi și imaginez cum îl trimit la casa lui, iar el, pe ritmuri de acordeon îmi spune: I will be back. Ce mă fac dacă se încinge hora miresei în fața blocului, în condițiile în care noi nu ne-am dorit să păstrăm tradițiile întocmai? Cred că aș avea în minte numai scena de film run, Forest, run!

Houston, we have a problem! Nu, nu, nici nu vreau să aud de probleme. Cum ar fi să nu mai găsim verighetele în biserică? Nunta mea s-ar putea transforma ușor într-un film de acțiune…

Nașa m-a avertizat că preoții ne vor cere să facem așa zisul dans al lui Isaia. Sper să nu mă pufnească râsul, pentru că am în minte numai imaginile de aseară, din club, cu nașul sus pe boxe. We ride together, we drink together – bad boys for life.

Când ieșim din biserică, am dat instrucțiuni clare să nu se arunce cu grâu și orez în noi. Nu știu câți mă vor asculta, pentru că, pentru cei mai mulți, e distracție. May the Force be with us.

Nici nu vreau să-mi imaginez dacă apare vreo găină împodobită la nuntă, gata să fie dansată conform obiceiurilor. Promit c-o leg de-o rachetă și o trimit în spațiu, acolo unde no chicken has gone before.

Înfulec acum câteva sarmale, pentru că la nuntă sigur n-o să am timp. Este nunta mea și vreau să dansez, să mă simt perfect. Oricum, la cât am mâncat, as God is my witness, I’ll never be hungry again. Sper că nu s-a gândit cineva la vreo surpriză cu brad împopoțonat, pentru că mă și văd cu un aruncător de flăcări în mâini, strigând say hello to my little friend. Până la ultima creangă!

Ce bine că n-am prins perioada cu strigatul darului de nuntă. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi arătat nașul cu microfonul în mână, cerându-i fiecărui nuntaș show me the money, show me the money!

Sunt gata, sunt pregătită să îmbrac rochia de mireasă. Machiajul și părul îmi vin perfect. Gândurile dispar dintr-o dată și mă liniștesc. Sunt sigură că totul va decurge conform planului, pentru că am gândit nunta în cele mai mici detalii.

I-am spus soțului meu de când i-am propus minunatul salon de nuntă din București pe care l-am găsit: Im gonna make you an offer you cant refuse. Deoarece, Salonul de nuntă Toujours l’Amour este construit parcă special pentru noi.

salon toujour saftica

În primul rând, pentru că este un loc exclusivist, cu piscină și zonă de lounge, unde invitații se pot relaxa cu un cocktail delicios, jonglerii cu sticle și shakere realizate de barmani. În plus, restaurantul este propriu, iar meniul este diversificat, asigurat de profesioniști.

salon toujour amour

Îmi place amenajarea în stil neoromantic, cu ring de dans generos, unde poți dansa like nobody’s watching, cu spațiu verde în fața salonului. Sunt cu atât mai fericită că am găsit acest salon, mai ales pentru că dansul nostru va avea loc la piscină, deasupra apei.

saftica resort

Oferta completă, ultra all-inclusive, m-a scăpat de griji. Iar bonusul vine a doua zi după nuntă, atunci când organizăm un party pe cinste la piscină, în locul “ciorbei de potroace” clasice.

Rudele din provincie beneficiază de cazare în incinta Săftica Resort, iar transportul cu mașini este asigurat tot de ei.

Dragă Salon du Mariage Toujours l’Amour,

you had me at hello!

– CLASĂ, STIL, COMPETENȚĂ –

 

 

*** Mi-am imaginat acest material pentru Spring SuperBlog 2016 ***

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 13. O nuntă ca în filme - […] O nuntă de pomină […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *