Pantof și Pantofa, la primul lor bal

  • Tweet
  • Tweet

Notă: acest material este o menit să aducă bucurie și trebuie tratat ca atare. Dăm o importanță deosebită pantofilor datorită faptului că ne reprezintă personalitatea și ne însoțesc mereu, motiv pentru care mi-am dorit să-i însuflețesc, să-i scot din mediul online, și să-i transform în personaje care, sper eu, vă vor face să zâmbiți.

****

 

În magazin, printre cizme și ghete, botine și balerini, zeci de perechi de pantofi damă își împart timpul cu zeci de perechi de sandale.

Dacă stai pe un scaun și îi observi, găsești de toate mărimile, în toate culorile, la prețuri accesibile, potriviți pentru toate ocaziile.

–  Ce nu-nțelegi? De câte ori să-ți repet? Dacă mă ia doar pe mine, am s-o strâng de picior până la lacrimi, Pantofa. Am s-o fac să regrete că m-a ales pe mine.

– Ești nebun, Pantof, nebun după mine. Domnița te place prea mult, doar că nu este încă decisă cu ce se va îmbrăca. Vine zilnic și te vizitează: cu mama, cu tata, cu mătușa, cu unchiul. E o seară mare pentru ea. Of, n-aș suporta gândul să rămân singură aici. Nu vezi cât de repede dispar ceilalți? Am să rămân a nimănui!

(Pantofa începe să plângă.)

– Nu plânge, draga mea! Bucură-te, noi suntem deosebiți, suntem creați pentru cele mai frumoase momente din viața oamenilor. Nu putem merge oriunde, oricând. Eu fac parte din colecția pantofilor stiletto Red Queen, produs în România ca și tine, în timp ce tu ai o varietate de culori potrivite pentru toate ținutele.

El, un pantof. Ea, o sanda.

Stângul lui cu stângul ei. Dreptul lui cu dreptul ei.

Erau o pereche perfectă și totuși așa diferită.

Stăteau pe rafturi de două săptămâni, în timp ce alte perechi de pantofi și sandale plecau încă din prima zi.

Mereu s-au întrebat unde se duc pantofii când se duc? Dar sandalele? La birou, în parc, la o cină romantică, la bal? Ce e dincolo de rafturi? N-aveau de unde ști, niciun alt pantof n-a fost returnat, n-a revenit să povestească cum e în lume.

– Iubito, am un plan nebun, dar trebuie să mă asculți și să faci întocmai cum îți spun eu. Acum, odihnește-te, mâine e o zi mare, e ziua în care ne luăm piciorul la purtare.

Dis de dimineață, domnița care îl curta pe Pantof de două săptămâni intră ca un vârtej în magazinul de pantofi CarmineShoes și se duce direct la raft. Singură, de data aceasta.

– Pantofa, Pantofa, trezește-te, a venit, e aici! Urmărește-mă și fă exact ce-ți spun.

– Crezi? Ești sigur că o să…?

– Da, sunt sigur! i-o retează Pantof aranjându-și șireturile.

Domnița îl apucă nerăbdătoare, îl întoarce pe toate părțile, scoate din geantă o rochie din material fin și o pune peste Pantof. ”Ce bine se potrivește pe piciorul meu, este perfect! Îl iau! Vin aici de atâtea zile și, cu fiecare zi ce trece, îmi place tot mai mult.”, își spuse domnița sughițând de bucurie!

– Pantofa! Acum! Nu-ți fie teamă, ești pe primul raft: aruncă-te!

Gingașa sanda stătea tremurând pe muchia raftului.

– Și dacă n-o să mă vrea? Dacă mă voi zgâria și-atunci nimeni n-o să mă mai cumpere?

– Draga mea, nu este momentul acum. Știi prea bine că nu te vei zgâria, ești confecționată din material rezistent, de cea mai bună calitate. Tu poți să cazi, să înoți, să dansezi toată noaptea – vei fi mereu frumoasă, mereu de pus în raft! Este singura noastră șansă! Acum!

Pantofa se prinde cu putere de cataramă și aterizează foarte aproape de Pantof.

– Dragul meu, niciodată n-am fost atât de aproape unul de celălalt. Ești mai chipeș decât credeam și miroși atât de bine!

– Draga mea, visez la clipa asta din momentul în care te-au scos din cutie și te-au așezat în fața mea! Te iubesc, Pantofa!

Domnița o așază pe Pantofa lângă Pantof și ochii i se umplu de lacrimi. ”Ce pereche de sandale minunată! Ce design unic! Și culoarea! Culoarea potrivită rochiei mele de bal. Nici nu m-am gândit că am să găsesc cea mai frumoasă pereche de pantofi și cea mai frumoasă pereche de sandale în acest magazin. Ce să fac, pe cine să întreb? Tocmai azi m-am decis să vin singură?!”, spuse ea, suspinând.

– Ia-ne pe amândoi, pe amândoi! strigau Pantof și Pantofa, bătând tocul pe loc, în timp ce el o ținea strâns de curele, ca nu cumva să nu-i ia pe amândoi. Niciunul nu suporta gândul despărțirii.

Haideți, dragilor, voi fi regina balului cu voi în picioare!

La auzul acestor vorbe, Pantof și Pantofa au început să țopăie de fericire, uitându-se unul în ochii celuilalt.

– Vezi, draga mea? Ți-am spus eu că suntem de bal! Acum nu ne rămâne decât să-i găsim fetei un prinț, așa cum au făcut strămoșii noștri în povestea Cenușăreasa.

– Da, dragule, suntem de bal, suntem de poveste. O poveste dintre un el și-o ea, dintre un pantof și… o sanda!

*****

                                            Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016

M-a inspirat:

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 5. CarmineShoes.ro: Poveşti de iubire cu şi despre pantofi - […] Pantof și Pantofa, la primul lor bal […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *