Pe 3 și 4 iulie se inaugurează Recul – un spațiu nou de cultură, teatru și improvizație

Pe 3 și 4 iulie se inaugurează Recul, un spațiu nou, fain, cu de-ale artei pe strada Cercului, la numărul 6.

Conceptul Recul și autorul acestuia

recula gazeta de stiri onlineSe ia un cuvânt: RECUL.  Se definește: „Mișcare îndărăt a unui corp solid, produsă pe baza unei forțe de reacție, de mișcarea unui alt corp considerat că are sensul de deplasare înainte și care, de obicei, are masă mult mai mică decât primul corp.” (DEX) „Zmucitura armelor de foc cînd se descarcă.” (dictionar 1939). Se redefinește: Mișcare în sine a unui om, ca o reacție produsă de mișcarea unui artist considerat(ă) că are sens și care acționează pentru a stimula simțurile omului. Zguduiala interioară a artistului când se descarcă. Se desface: RE-mediu + CUL-tural.

Se analizează componentele: Remediu <RE+MEDEOR (lat.), – care (te) face bine iar și iar și iar; a remedia: a re-media, a reface legătura dintre om și cultură; „reazem” – variantă cu etimologie necunoscută; Cultural <cultură + sufixul „-al”; la început era agri-cultura; mai apoi, nu doar pământul, ci și mintea și sufletul au avut nevoie de  desțelenire, cultivare/ însămânțare.Ce cultivăm oi: teatru (relevant, de improvizație), literatură, muzică, adică deale artei cu gust și cu minte în două cuvinte. Reazemă-te de cultură! Pe scurtătură, recul!

Acesta este un concept care aparține Asociației Teatrul Nostru, fondată în 2013 și având ca scop valorificarea potențialului educațional, social, formativ și curativ al artelor spectacolului pentru a-și aduce astfel aportul la recuperarea firescului, la afirmarea valorilor tradiționale, la confortul cultural și angajamentul umanitar al societății. Proiectele Recul: Laboratorul de impro (se lansează sâmbătă 4 iulie 2015). Improvizație:  Arta improvizației, a improviza, a compune, a executa, a aranja sau a face orice fără pregatire în prealabil. Proces, metoda. Laboratorul de Impro își propune dizolvarea membrilor mai multor trupe intr-un „think tank” care să dezvolte și să exploreze scenic formate existente în toată lumea și inventarea de formate noi, aducând improvizația la locul ei, mai aproape de teatru. Exista un umor foarte rar întâlnit în natură.  Acesta se lasă trăit doar atunci când actorul își urmează frica. * a nu se confunda cu “stand-up”

PROGRAM

Pe 3 iulie – Concert Maria Raducanu – ora 20:30, bilet: 35 lei

Pe 4 iulie – Spectacol de improvizație Ready? Play.- ora 20:30, bilet: 20 lei.

Numărul de locuri este limitat, așa că vă sfătuim să vă faceți rezervare: rezervari.recul@gmail.com / 0747.607.913

 

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *