Poate muzica să ne facă mai sănătoși?

Ziua a 5-a a vibrate!festival, ediția a II-a programează un atelier de terapie prin artă, o conferință, dar și un concert de pian la patru mâini.

Joi, 23 iunie

vibrate festival brasovora 14.00 – Piața Enescu. Sinestezia vibrate! continuă joi, 23 iunie, cu un nou atelier de „Terapie prin Artă”, oferit de artistul plastic Amalia Suruceanu copiilor din centrele de plasament.

Tot în Piața Enescu se află pianina vibrate! – donată de pianista Diana Ionescu, director artistic al festivalului, și pictată de artistul George Roșu, de la Depoul de Artă Urbană Brașov. Până în 26 iunie, aici vor avea loc miniconcerte ale artiștilor, dar și elevilor. Mai mult, invitați să se exprime sunt și trecătorii, fie că este copil sau adult, amator sau muzician profesionist. Piața Enescu găzduiește și expoziția „Enescu”, a Muzeului Național George Enescu, care poate fi vizitată până în 26 iunie.

ora 18.00 – Centrul Multicultural al Universității Transilvania Brașov. „Poate muzica să ne facă mai sănătoși?” ne va spune psihiatrul Greg Radu (SUA), în cadrul unei noi conferințe „Music and Mind”. Conferința va fi susținută în limba română.

ora 20.00 – Centrul Multicultural al Universității Transilvania Brașov. „ImaginAir” este titlul concertului de pian la patru mâini în care doi pianiști de marcă – Antoine Francoise – Robin Green, reuniți în The Francoise-Green Piano Duo, vi-l propun pentru încheierea celei de-a 5-a zi vibrate! The Francoise-Grenn Piano Duo au un repertoriu extrem de extins de la Bach și Mozart la Ravel și Kurtag. De asemenea, duo londonez interpretează și multe piese ale unor tineri compozitori precum Vlad Maistorovici, Christian Elliott, Colin Alexander, Alissa Firsova și Christian Mason. Programul de joi seara cuprinde lucrări de Mozart  (Sonata in F major, K497), Maistorovici (Imago, premiera romanească), Schubert (Fantasie in F minor, D940), Bach (transcris de Gyorgy Kurtag).

Biletele pentru evenimentele din următoarele zile se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif”, de la Ceainăria „Tipografia” și de la fiecare sală de concert.

3 lei din prețul fiecărui bilet vor fi direcționați către Hospice „Casa Speranței” pentru îngrijirea copiilor cu boli incurabile.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *