Proiecții de film la Instituto Cervantes din București – „Luis Buñuel in Mexic”

ambasada mexicului la bucurestiAmbasada Mexicului la București, în colaborare cu Instituto Cervantes, organizează în perioada 21-25 octombrie, o serie de proiecții de film – producții din etapa mexicană a binecunoscutului regizor Luis Buñel. Ciclul de film „Luis Buñuel en México” va avea loc la Institutul Cervantes din București din Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38, în sala Auditorium.

Intrarea este liberă, numărul de locuri fiind limitat.

Rezervări: cult3buc@cervantes.es, tel. 021 210.27.37.

PROGRAM

Marți, 21 octombrie, ora 19:00

NAZARÍN(Mexic, 1958, 95 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: În Mexicul de la începutul secolului douăzeci, umilul preot Nazarín își împarte sărăcia cu alți nefericiți care trăiesc prin jurul hanului din Chanfa. Dupa ce protejează o prostituată care a incendiat hanul, Nazarín se vede obligat să plece de acolo. În drumul său, acțiunile sale provoacă o serie de conflicte care sunt în contradicție cu viziunea sa de caritate creștină.

Miercuri, 22 octombrie, ora 19:00

EL GRAN CALAVERA (Mexic, 1949, 90 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Ramiro, văduv, bogat și bețivan, îi lasă să profite de el pe cei doi copii ai săi, Virginia și Eduardo, pe fratele său leneș, Ladislao, și pe cumnata sa, Milagros. Exasperat, fratele său, Gregorio, se hotărăște să-l facă să creadă că a căzut în ruină și că familia sa trebuie să muncească pentru a supraviețui.

Joi, 23 octombrie, ora 19:00

SUBIDA AL CIELO (Mexic, 1951, 85 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Într-un sat de pe coastă, tânărul Oliverio trebuie să-și întrerupă luna de miere din cauza mamei sale, Ester, care este pe moarte. Mama sa îi cere să meargă la Petatlán să-l caute pe avocatul Figueroa pentru a-și scrie testamentul. Oliverio pleacă în călătorie cu un autobuz condus de Silvestre. Pe drum, tânărul va trebuie să facă față unor întâmplări neașteptate și lui Raquel, o femeie senzuală și cochetă, hotărâtă să facă dragoste cu Oliverio.

Vineri, 24 octombrie, ora 19:00

LA HIJA DEL ENGAÑO (Mexic, 1951, 77 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Don Quintín este un modest vânzător ambulant care traversează timpuri grele. Într-o zi, o găsește pe soția lui cu alt bărbat în pat și o dă afară din casă. Îndoindu-se de paternitatea fiicei sale, o abandonează pe aceasta, hotărându-se să o caute în ultimii ani de viață.

Sâmbătă, 25 octombrie, ora 19:00

LA ILUSIÓN VIAJA EN TRANVÍA (Mexic, 1953, 90 min.)

Regizor: Luis Buñuel

Sinopsis: Atunci când află că tramvaiul numărul 133 va fi retras, Caireles și Tarrajas, care sunt vatmani de o viață întreagă, se îmbată și se hotărăsc să-l fure. Pe timpul nopții, plimbă cu tramvaiul tot felul de personaje. Dimineața următoare, Caireles și Tarrajas încearcă să returneze tramvaiul, dar un polițist pensionat, Papá Pinillos, se încăpățânează să-i denunțe.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *