Qipa: Prin Followership, companiile pot dubla nivelul real de implicare a angajaților

  • Tweet
  • Tweet

Qipa, companie de training și coaching cu abordare neconvențională, estimează că prin programul Followership, împreună cu managementul organizației, poate dubla nivelul real de implicare al angajaților, în prezent aceasta, conform studiilor din piață, fiind de numai 20-30%, cu o tendință de scădere.

Estimarea impactului acestui program de leadership are la bază experiența Votive LLP UK, compania parteneră din Marea Britanie, precum și analizele interne realizate pe baza feedback-ului primit de la clienți – multinaționale din IT&C, telecomunicații, automotive și retail – pentru care Qipa a implementat acest program în ultimii doi ani.

Programul adaptat pieței locale răspunde unor nevoi precum nivel de implicare scăzut, rezultate slabe, în pofida potențialului ridicat, lucru în echipă deficitar, dar și management implicat prea mult în operațional.

Followership-ul are la bază identificarea effective followerilor (circa 30% din echipă), acele persoane care înțeleg și își asumă direcția, care pot fi puntea de legătură dintre manager și restul echipei și care, la rândul lor, vor fi urmați de către colegi în atingerea obiectivelor comune. Identificarea cu succes a acestor effective followeri îl degrevează pe manager de munca operațională și crește eficiența echipei, întrucât followerii vor crea un mediu propice implicării totale a restului de angajați în proiectele companiei.

Managerii din România sunt, în continuare, mult prea ancorați în operațional, în defavoarea rolului primordial de management. Astfel, aceștia întâmpină dificultăți în a se poziționa în fața angajaților și a facilita lucrul în echipă, pe baza unor obiective comune asumate de fiecare membru. În cele din urmă, relațiile deficitare dintre manageri și echipa lor determină un nivel scazut de implicare reală a angajaților, mai ales în contextul generației millenials în mediul de business, un profil de angajat care nu are ca reper ierarhia sau vârsta.”, declară Ioana Pielescu, Managing Partner Qipa.

Qipa estimează că, în prezent, ponderea programelor de leadership în bugetele de training ale companiilor este de doar 15-20%, în condițiile în care relația management-echipă reprezintă un vector important de performanță la nivelul organizației.

Totodată, tendința pe piața programelor de leadership din România este ca acestea să se adreseze nivelului de top management, deși ar avea impact major dacă ar fi aplicate întregii organizații.

Încă suntem tributari “claselor sociale” din business, solicitările companiilor în ceea ce privește programele de training variind în funcție de nivelurile ierarhice. Companiile trebuie să înțeleagă necesitatea unei abordări la nivel de întreg atunci când vine vorba de programele de dezvoltare, o abordare care să alinieze întreg personalul (de la top management la angajați) la obiectivele comune ale organizației și care să genereze rezultate de business mai bune.”, completează Ioana Pielescu.

Followership-ul este un program care se aplică la nivelul întregii companii, pe module diferite în funcție de ierarhie, punând accent pe echipă și, în același timp, urmărind poziționarea corectă dintre manager și subalterni.

Programul Followership este implementat de consultanți seniori, cu experiență directă de top management și dezvoltare de business și reprezintă o nouă metodă de lucru cu angajații și managementul.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *