Qipa: trainingurile de vânzări și management susțin creșterea pieței și în 2015

  • Tweet
  • Tweet

Qipa, companie de training și coaching cu abordare neconvențională, estimează că în anul 2015 piața va înregistra o creștere de până la 10 – 15%, aceasta datorându-se în primul rând recâștigării încrederii post-criză, dar și a conștientizării nevoii clare de training în toate domeniile.

Qipa previzionează că anul 2015 va fi unul de creștere în rândul trainingurilor de vânzări și management, mai ales în contextul generației millennials. O mai mare atenție este oferită stilului de management, pentru că, odată cu repoziționarea piețelor și produselor, filosofia de vânzări și management trebuie regândită și adaptată noilor tendințe. Așadar, având focus pe vânzări și management, clienții din România rămân conservatori în ceea ce privește trainingurile, pe când în țările vestice se pune deja accent pe crearea și implementarea programelor de engagement și de work-life balance.

Industriile care vor înregistra o creștere evidentă a nevoii de training sunt în continuare farma și IT&C, plecând de la obiectivele de business bazate pe percepția dezvoltării ca un proces lung, care are la bază strategia companiei și nivelul real de pregătire al angajaților.

Piața farma rămâne o prioritate pentru noi prin prisma experienței, a portofoliului extins și a faptului că am dezvoltat produse de training 100% dedicate, cum ar fi QsimPharma – simulare online de business, singura de acest tip de pe piață. O altă zonă de interes pentru noi în 2015 este IT&C, unde, de asemenea, avem o experiență complexă”, declară Ioana Pielescu, Managing Partner Qipa.

Majoritatea companiilor care apelează la traininguri sunt în continuare multinaționalele, care resimt cert nevoia de dezvoltare continuă a angajaților, dar se remarcă și o nevoie în creștere din partea companiilor locale, care încep să conștientizeze rolul unor angajați bine pregătiți. În piață se observă, totodată, ca tendință, că foștii angajați din corporații, cu vârsta peste 40 de ani, care își creează propriile business-uri, includ în bugete trainingurile, înțelegându-le importanța.

O mai profundă maturizare, atât a furnizorilor, cât și a clienților de training, se va vedea în următorii cinci ani, odată ce dezvoltarea va fi percepută ca un proces pe termen lung, având ca bază de plecare strategia companiei și nivelul real de pregătire al angajaților. Astfel, este important ca fiecare training să fie ancorat în realitatea companiei, din punct de vedere al business-ului și resurselor umane”, a completat Ioana Pielescu.

În ceea ce privește gradul de fidelizare al clienților, core business-ul QIPA este realizat în principal de clienții vechi, cei noi reprezentând între 15-20%. Cele mai căutate programe sunt QsimPharma – simulare online de business dedicată industriei farma și Followership – program original Qipa, dezvoltat în colaborare cu compania Votive LLP UK.

În cazul programelor tradiționale de dezvoltare a echipelor de vânzări, se observă o evoluție pozitivă a noi nișe, cum ar fi cea de Sales Process Efficiency. Astfel, se resimte nevoia unei înțelegeri mai profunde a procesului de vânzare și a unei abordări a acestuia din punct de vedere strategic, la diferitele niveluri de execuție sau decizie.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *