Schneider a implementat tehnologii de management al energiei în cel mai înalt refugiu alpin din Franța

  • Tweet
  • Tweet

Schneider Electric a implementat soluții inovatoare de management al energiei în Refuge du Goûter, refugiul alpin aflat la cea mai mare înălțime din Franța. Proiectul este unic în lume atât datorită amplasării sale, la 3.825 de metri (fiind ultimul refugiu înainte de a ajunge pe Mont Blanc), cât și datorită tehnologiei utilizate.

Schneider Electric și-a provocat echipele de specialiști să furnizeze soluții personalizate, adaptate condițiilor extreme în care a fost dezvoltat acest proiect. Soluțiile tehnice implementate asigură transformarea, distribuția și managementul energiei electrice și termice, garantându-le celor care caută adăpost în acest refugiu o atmosferă de confort și siguranță. Datorită sistemului de control centralizat, operatorul poate superviza instalațiile și monitoriza producția și consumul de energie în timp real, atât local, cât și de la distanță.

Refugiul, certificat HQE (Haute Qualité Environnementale – Înalta Calitate a Mediului), constă într-o clădire de patru etaje cu o structură de lemn îmbrăcată în oțel inoxidabil, care poate adăposti până la 120 de persoane. Construcția este autosuficientă energetic, beneficiind de surse de energie variate, asigurate de panouri solare, un generator de biomasă și acumulatori. Acest proiect excepțional datorită locației, altitudinii și naturii construcției a necesitat un nivel înalt de dedicare din partea tuturor partenerilor pentru a crea o clădire fiabilă, eficientă din punct de vedere energetic și cu impact redus asupra mediului.

Ținând cont de condițiile extreme în care a fost dezvoltat – vânt violent, temperaturi extrem de scăzute, o locație izolată – acest proiect a reprezentat o adevărată provocare umană și tehnică. Specialiștii Schneider Electric și-au valorificat tot know-how-ul și întreaga lor experiență pentru a furniza soluții fiabile și consistente. Acest angajament al nostru este aliniat programului Fundației Schneider Electric de promovare a dezvoltării sustenabile, pentru care Refuge du Goûter constituie un proiect emblematic”, a declarat Luc Rémont, Președinte Schneider Electric Franța.

Inaugurarea refugiului a avut loc în cadrul a două ceremonii organizate în luna septembrie, în prezența a numeroși invitați speciali precum Ministrul francez pentru Mediu, Dezvoltare Sustenabilă și Energie – Ségolène Royal, Prefectul de Haute-Savoie – Georges-François Leclerc, Președintele Consiliului General al Haute-Savoie – Christian Monteil,  Primarul și Consilierul General al Saint-Gervais-les-Bains – Jean-Marc Peillex, Președintele Consiliului Regional Rhône-Alpes – Jean-Jack Queyranne, reprezentanți ai Federației Franceze a Cluburilor Alpine și Montane (FFCAM), precum și Directorul pentru Dezvoltare Sustenabilă în cadrul Schneider Electric – Gilles Vermot-Desroches și alți reprezentanți ai companiei.

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: