Shadows – The projection of darkness, expoziția lunii august în cadrul proiectului no. 88

“How can I be substantial if I do not cast a shadow?

I must have a dark side also If I am to be whole”  / C.G. Jung

Akrasia Shadows – The projection of darkness, cea de-a șasea temă din cadrul proiectului No. 88, va prezenta în luna august artiștii: Dan St. Andrei (fotografie), Radu Carnariu (pictură), Mara Graur (fotografie), Marcel Guguianu (sculptură), Liviu Mihai (pictură), Veronica Neacșu (ilustrație), Bogdan Nedelcu (pictură digitală), Mădălina Papastere (sticlărie), Ioana Stelea (sticlărie), Claudia Tudor (pictură), și Ioana Ursa (pictură).

La orele de desen din școală, includerea umbrelor constituia trecerea la un nivel cu totul superior; chiar dacă era vorba de vaze, poduri, pisici, parcă prindeau un pic de viață, în ciuda oricărui deficit de proporție și lipsa altor tehnici printre școlarii de rând.

Vedem lumea din jurul nostru datorită razelor de lumină care se reflectă de pe orice lucru văzut. Umbra este complementară luminii, indispensabilă perceperii lumii din jur. Umbra denotă prezență iar, la nivel etic, conflict. Însă, dacă umbra și lumina coabitează, și nu putem alege pe care vrem să o vedem, atunci poate nici nu există o alegere întrutotul morală, în care lumina este triumfătoare.

Carl Jung a spus că noi de fapt nu ne vedem decât propria umbră și niciodată pe ceilalți. Vedem doar aspecte ale noastre proiectate asupra lor. Același lucru s-ar putea spune și despre artă – este o proiecție a artistului. Sau este cumva de fapt invers spuselor lui Jung? Arta câteodată poate fi umbra proiectată de către lume asupra artistului?

 *****

KEEP_THE_FIGHTNo. 88 este un proiect inițiat de Art Yourself pentru anul 2015, care va prezenta 88 de artisti contemporani ce vor derula, pe tot parcursul acestui an, o proiecție personală, riguroasă, senzorială, reflexivă și sublimă, asupra viziunii lor artistice.

Proiectul este structurat în 8 expoziții pe 8 teme diferite, care vor deschide porțile publicului în fiecare lună cu câte 11 artiști diferiți.

Întregul concept al proiectului gravitează în jurul cifrei opt:

88  de artiști contemporani

8 expoziții

8 ale fiecărei luni

440 de lucrări de artă contemporană

Anul 2015 este 2+1+5 = 8

InspiratioProiectul No. 88 va reuni viziuni, abordări, exprimări și sensuri diferite despre viață, artă și gândire creativă ale artiștilor contemporani consacrați și tineri.

Așadar, vă invităm în fiecare 8 ale lunii să vibrați într-o corelare între artă și numerologie, între mistic și estetic.

*****

Art Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 / office@artyourselfgallery.ro

Gazeta de Știri este partener media al evenimentelor Art Yourself Gallery

Eu (3) Sorrow

 

 

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *