Sun Plaza îşi consolidează poziţia în top trei centre comerciale din Bucureşti

La aproape cinci ani de la deschidere, Sun Plaza Shopping Center îşi consolidează poziţia în top trei centre comerciale din Bucureşti, cu 36.000 de persoane ce îi trec pragul zilnic, în medie, în timpul săptămânii, ajungând până la 50.000 de vizitatori în weekend; o creştere de 10% faţă de anul 2013.

Sun Plaza are cea mai mare creştere procentuală anuală a traficului din rândul centrelor comerciale din Bucureşti, situată constant la un nivel de 10%. Aşa cum arată rezultatele după al treilea trimestru din 2014, centrul comercial a înregistrat o cifră de afaceri cu 11% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Tot în 2014, Sun Plaza a iniţiat proiecte de reamenajare şi redecorare în care a investit peste un milion de euro.

Procentul vizitatorilor loiali a bifat la rândul său valori progresive în fiecare an de la inaugurare, de la 23% la sfârşitul lui 2010 la 64% în 2013, oferta comercială alături de activităţile de marketing impulsionând această tendinţă. Organizarea de evenimente culturale şi educative de calitate, inedite, vine în susţinerea poziţionării centrului comercial, în linie cu acţiunile sale unice şi de impact.

În prezent categoria de vârstă cea mai întâlnită este cea de 25-44 de ani, cu un grad ridicat de educaţie, fiind reprezentată preponderent de familii tinere formate din trei membri, ceea ce defineşte Sun Plaza ca fiind o destinaţie preferată de acestea atât pentru shopping, cât şi pentru petrecerea timpului liber.

Investiţiile s-au concentrat asupra reamenajării parcării, a Piaţetei Sud şi dezvoltării unor puncte de atracţie în interiorul centrului comercial, cum ar fi cel mai mare ecran full HD de interior din Europa, cu o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi.

CBRE România a preluat administrarea Sun Plaza în septembrie 2013. CBRE are în regiune un portofoliu de peste 2,5 mil. de metri pătrați, din care 1,5 mil. de metri pătrați reprezintă centre comerciale. Echipa de asset management a CBRE depășește 400 de specialiști în 6 țări.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *