Tomorrowland – The shape of the future, expoziția lunii octombrie la Art Yourself Gallery

  • Tweet
  • Tweet

“The future you have, tomorrow, won’t be the same future you had, yesterday.” ― Chuck Palahniuk, Rant

Tomorrowland – The shape of the future, a șaptea temă din cadrul proiectului No. 88, vă prezintă în luna octombrie artiștii: George Apostu (sculptură), Marie Anette Apostu (pictura), Ioan Delamare Atanasiu (pictură), Andrei Berindan (pictură), Anca Boeriu (tehnică mixtă), Stanislav Cebanenco (desen), Ștefan Contraș (grafică), Reka Csapo Dup (desen), Alina Samoschi (tehnică mixtă), Anca Șerbănescu (pictură), Serfi Șerbănescu (pictură). Vernisajul are loc astăzi, 8 octombrie, ora 19:00.

În incertitudinea de mâine, căutăm siguranțe, deși poate ne spunem că nu vrem. Chiar și atunci când îmbrățișăm spontaneitatea zilei de mâine, aceasta în sine este o așteptare ce depinde de propria percepție a spontaneității. Iar când înțelesul nostru de ce înseamnă mâine nu se suprapune cu ce ne dictează realitatea zilei următoare, când nici noi nu putem să fim mâine așa cum ne-am propus azi, se nasc dezamăgirile, frustrările, întrebările.

Se spune că viitorul înseamnă posibilitate. Modul în care înțelegem trecutul poate spune multe despre cum vedem viitorul. După analiza fiecăruia asupra trecutului și prezentului, aceste posibilități ale viitorului pot lua forma utopiei sau distopiei, deși pe parcursul secolului al XX-lea, artiștii au fost mult mai precauți față de utopii. Însă, viitorul poate fi și neutru, mai ales dacă luăm în considerare circumstanțe neprevăzute – comunicarea între oameni va fi diferită, percepțiile sociale se vor schimba, dar cum putem da un verdict acestor schimbări? Poate simțim nevoia de a prezice un bine sau un rău din teama de schimbare.

O reflecție asupra peisajului de mâine duce și la întrebări asupra elementelor care pot fi schimbate și celor care sunt inerente naturii umane. Conturarea trecutului poate cere exerciții de imaginație similare cu cele implicate în percepția viitorului – de ce s-a acționat cumva, și nu altfel, ce ne va determina să mergem pe o cărare și nu pe alta? Reîntoarcerea eternă a lui Friedrich Nietzsche sugerează că totul se repetă, că timpul este circular, că nu există un viitor mai bun. Într-un fel, aceasta ar putea sugera lipsa agenției individuale, ea nemaiavandu-și rostul dacă nimic nu poate fi schimbat. Dar, de fapt, filosofia lui Nietzsche este o îndemnare spre acțiuni gândite, pe care le-ai mai repeta, fără promisiunea unei rectificări într-un viitor abstract.

Tomorrowland sugerează puterea imaginației noastre, putere insignifiantă, însă, fără cea a înțelegerii locului în care ne aflăm în momentul acesta.

 …………………………………………………..

No. 88 este un proiect inițiat de Art Yourself pentru anul 2015, care vă prezintă 88 de artiști contemporani ce vor derula, pe tot parcursul acestui an, o proiecție personală, riguroasă, senzorială, reflexivă și sublimă, asupra viziunii lor artistice.

Proiectul este structurat în 8 expoziții pe 8 teme diferite, care vor deschide porțile publicului în fiecare lună cu câte 11 artiști diferiți.

Întregul concept al proiectului gravitează în jurul cifrei opt:

88  de artiști contemporani

8 expoziții

8 ale fiecărei luni

440 de lucrări de artă contemporană

Anul 2015 este 2+1+5 = 8

Proiectul No. 88 va reuni viziuni, abordări, exprimări și sensuri diferite despre viață, artă și gândire creativă ale artiștilor contemporani consacrați și tineri.

Așadar, vă invităm în fiecare 8 ale lunii să vibrați într-o corelare între artă și numerologie, între mistic și estetic.

…………………………………………………..

The Things – proiect urban de Cătălin Oancea

OCTOMBRIE, 2015 / RACHETA ALBĂ

în exclusivitate pentru Art Yourself Gallery

În paralel cu proiectul No. 88, galeria lansează și un concept artistic urban creat și realizat de sculptorul Cătălin Oancea în exclusivitate pentru Art Yourself.

“The Things” sunt o lume imaginară de forme colorate ce contrastează cu griul și monotonia orașului, ce aduc un nou tip de viață, de locuire, ce parazitează și revitalizează imaginea sterilă a ominiprezentului oraș. Formele derivă din microcosmosul biologic având ca punct de plecare structuri microcelulare redimensionate.

Ele sunt o poartă ce te transpune în alta lume, una a culorilor și a formelor neregulate, a jocului.

Work in progress, lucrările nu vor fi expuse toate deodată, ci vor naște una din cealaltă, vor popula treptat spațiul, la început stinghere, singulare, ca mai apoi să domine, să cucerească.

În luna iunie, vă este prezentat MONOCLU / 220 X 110 X 70 cm / tehnică mixtă.

Pe tot parcursul anului, lunar, spațiul exterior al galeriei va prinde culoare și o nouă formă de exprimare urbană, prin amplasarea a câte un element sculptural contemporan.

*****

Art Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 /

Gazetadestiri este partener media al evenimentelor Art Yourself Gallery

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: