Tradiţie şi avangardă românească într-un concert inedit la Muzeul Theodor Aman

Perspective romane - afis - CopyStagiunea Muzicală Theodor Aman, organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti, vă invită joi, 28 mai 2015, de la ora 19:00, la un concert de fagot susţinut de solista Maria Chifu, alături de invitatele sale Mihaela Pletea (soprană) şi Olga Podobinschi (pian), la Muzeul Theodor Aman, casa-atelier a artistului.

Maria Chifu a studiat fagotul la Liceul George Enescu, iar apoi a urmat cursurile Profesorului Miltiade Nenoiu la Universitatea Naţională de Muzică din Bucuresti. A participat la cursuri de Masterclass susţinute de profesorul Heintz Righebauch (Germania) şi David Rachor (SUA) în 2001 şi 2002. A studiat la Academia de Muzică Janacek, din Brno, Republica Cehă şi la Universität für Musik und Kunst darstellende, din Graz, Austria, dobândind diploma de masterat. Ȋn anul 2011 a obţinut titlul de doctor – Summa cum laude, în cadrul Universitaţii de Muzică Bucureşti, iar din anul 2012 este cadru asociat la catreda de fagot.
A cântat în Orchestra Celibidache, a participat la festivaluri internaţionale, precum Hilltown New Music Festival, Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Festivalul Tom Johnson, Festivalul Internaţional de Muzică Nouă, Festivalul de Muzică Contemporană – Happoman 2012 (Coreea de Sud), proiectului româno-irlandez “Theatre of Sound” susţinut de Dublin Sound Lab, Irlanda, la Smock Alley Theatre, cu sprijinul Culture Ireland şi ICR, Catsheuvel Festival şi Roem Eens Verhaal, De Nieuwe Regentes, Haga. A susţinut concerte în România, Irlanda, Germania, Austria, Republica Cehă, Bulgaria, Olanda, Grecia. Este membră a grupului Inter- Art SeduCânt şi Sonomania.

Program

1. Tiberiu Brediceanu – Bade pentru ochii tăi (voce şi pian)

2. Tiberiu Brediceanu – Bagă, Doamne, luna-n nori (voce şi pian)

3. Tiberiu Brediceanu – Cât e muntele de’nalt (fagot şi pian)

4. Tiberiu Brediceanu – Cine m-aude cântând (voce şi pian)

5. Tiberiu Brediceanu – Pe sub flori mă legănai (voce şi pian)

6. Tiberiu Brediceanu – Floricica de pe apă (voce şi pian)

7. Béla Bartók – Dansuri româneşti (fagot şi pian)

8. Tiberiu Brediceanu – Ochi albaştri-s drăgălaşi (voce şi pian)

9. Paul Constantinescu – Joc dobrogean (pian)

10. Diamandi Gheciu – Zdreanţa (voce şi pian)

11. Paul Jelescu – Rapsodia dobrogeană (fagot şi pian)

12. Felicia Donceanu – Bâlci în Aldebaran (voce şi pian)

Preţul unui bilet este 16 lei.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *