Un bilet la vibrate!festival, un ajutor pentru îngrijirea bolnavilor incurabili

vibrate festival muzica brasovIeri, 14 iunie, în sala de şedinţe din Primăria municipiului Braşov, a avut loc conferinţa de presă vibrate!festival, în prezenţa viceprimarului municipiului Braşov, Adina Durbacă.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră şi Arte vibrate!festival se va desfăşura la Braşov, în perioada 19 – 26 iunie. Peste 25 de evenimente muzicale şi artistice – concerte de muzică clasică şi cross­over, expoziţii, ateliere, performance, masterclass­uri, conferințe şi lansări de CD vor încânta publicul prezent. Din preţul fiecărui bilet, 3 lei vor fi donaţi Hospice-ului „Casa Speranţei” pentru îngrijirea bolnavilor incurabili.

Diana Ionescu, director artistic vibrate!festival, a declarat că: „Evenimentele conexe sunt menite nu doar să familiarizeze oamenii cu muzica clasică, ci să le arate cât de facil este accesul la acest tip de muzică, contrar credinţei că muzica clasică este destinată doar elitelor. Evenimentele din Piaţa Enescu vor fi extrem de diverse. Acolo va fi amplasată o pianină a mea, pictată de artiştii de la Depoul de Artă Urbană. Ea se va afla acolo pe toată durata festivalului şi va reprezenta oportunitatea pe care cei mai mulţi oameni poate şi-au dorit-o: de a cânta la pian. Tot în Piaţa Enescu vor fi ateliere dedicate copiilor de la centrele de plasament, dar oricine trece prin Piaţa Enescu şi doreşte să pună mâna pe o pensulă şi să deseneze, este  binevenit. Aceasta este şi ideea festivalului, dar şi a Pieţei Enescu, de a le da oamenilor ocazia, trecând pe acolo, să-şi manifeste creativitatea într-un fel.

Un eveniment special al vibrate!festival este întâlnirea cu îndrăgita soprană Leontina Văduva, sâmbătă, 25 iunie, la Biserica Neagră.

„Tema din acest an este aerul. Ne-am inspirat din aerul de la Braşov, unde sperăm să vină cât mai mulţi turişti alături de noi. Simbolic, ne referim la aerul Braşovului, la o atmosferă extraordinară dată şi de arhitectura oraşului. În acelaşi timp este cumva şi o aluzie la faptul că anul acesta ne îndreptăm către voce mai mult şi avem invitate şi nişte voci de marcă – o vom sărbători pe Leontina Văduva la Biserica Neagră, vom avea o colaborare inedită cu Luiza Zan, în care instrumentele clasice se vor întâlni cu muzica de jazz.”, a spus Vlad Maistorovici, director vibrate!festival, în cadrul conferinței.

Pianina vibrate! din Piaţa Enescu – „primul pian scos în stradă la Brașov” va oferi şansa trecătorilor să-şi demonstreze talentul.

Mădălin Iacob, director executiv vibrate!festival, a precizat că festivalul este gândit „ca pe unul în care să implicăm întreaga comunitate, dar şi ca pe un program de turism cultural. Sper ca acest eveniment să crească, iar Braşovul să ofere, pe lângă aer curat, patrimoniu, un program care să atragă turişti.”

La toate concertele, elevii, studenţii şi persoanele cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor, vor avea intrarea gratuită.

Biletele se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif” şi de la Ceainăria „Tipografia” sau online, de pe site-ul www.biletebrasov.ro.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *