Vânzările Farmec au crescut cu 10% în prima jumătate a anului 2015

  • Tweet
  • Tweet

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a încheiat prima jumătate a anului cu o cifră de afaceri de 82.655 mii lei, obţinând o creştere cu 10% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2019.

Extinderea portofoliului de produse, creşterea vânzărilor on-line, precum și modul în care am răspuns unor noi oportunități de business, ne-au ajutat să ne reconfirmăm poziția de lider pe unele segmente din piața românească de cosmetice”, declară Mircea Turdean, Director General Farmec.

Vânzările obținute în prima jumătate a anului au fost impulsionate de lansarea unor noi game de produse, dar și de extinderea altora, deja existente în portofoliul companiei. Astfel, la începutul anului a fost lansată gama Gerovital Happiness, alcătuită din produse moderne pentru față și corp, dedicate în special tinerilor, dar și adulților, pentru o îngrijire de bază. În primăvară, au fost lansate primele deodorante cu acid hialuronic de pe piață, extinzând astfel linia Gerovital H3 Evolution. De asemenea, gama Gerovital H3 Men a fost completată cu noi produse destinate îngrijirii bărbaților, iar pentru sezonul estival, Farmec le-a prezentat consumatorilor prima gamă din portofoliul companiei de produse dermatocosmetice cu protecție solară pentru întreaga familie – Gerovital H3 Derma+ Sun, formată din 8 produse și concepută în parteneriat cu specialiști din domeniul sănătății.

Potrivit studiilor Nielsen*, Farmec este numărul unu în categoria produselor pentru îngrijirea feței – cu o cotă de piaţă de 27% (atât în volum, cât şi în valoare), brandul Gerovital ocupând prima poziţie în această categorie, din punct de vedere al vânzărilor valorice. În categoria Tratamente pentru păr, Farmec, este, de asemenea, lider prin brandul Gerovital Plant Tratament, cota procentuală fiind de 30,8% din punct de vedere valoric. În același timp, Farmec ocupă locul întâi, atât pe segmentele detartranţilor, prin gama Triumf, acoperind piaţa autohtonă în proporţie de 41,1% din punct de vedere al volumelor şi în proporţie de 37,7% din punct de vedere valoric, dar și pe segmentele produselor pentru îngrijirea bucătariei, prin gama Nufăr, conducând topul cu o cotă de piaţă de 39,7% din punct de vedere al volumelor şi de 37,2% din punct de vedere valoric”, a completat directorul general Farmec.

Tot în primele 6 luni ale anului, partenerii externi ai companiei Farmec au inaugurat două noi magazine de brand, unul în Grecia, la Alexandroupoli (un oraș turistic aflat în nord-estul țării)  și celălalt în Franța, la Menton (una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe Coasta de Azur). Pe lângă cele două centre, mai există 4 magazine partenere de brand în afara țării – la Sharjah (Emiratele Unite Arabe), Budapesta (Ungaria), Salonic și Katerini (Grecia). În România, Farmec deține şase magazine proprii în Cluj-Napoca, Arad, Timișoara şi Târgu-Mureș.

În paralel, Farmec se implică activ în derularea unor proiecte educaționale locale şi naţionale, atât pentru susținerea performanței elevilor olimpici români, cât și pentru prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor din medii defavorizate.

Pentru partea a doua a anului, compania își propune menținerea aceluiași trend de creștere a vânzărilor obținut în primul semestru, îmbogățirea portofoliului de produse, identificarea unor noi parteneriate viabile, precum și continuarea investițiilor strategice în cercetare și inovație.

*„Calcul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul de retail audit realizat pentru categoriile de îngrijire a feţei, Tratamente pentru păr şi segmentele Detartranţi şi Produse pentru îngrijirea bucătăriei, volum şi valoare vânzări, pentru perioada YTD 2015 (perioade cumulate Jan 15 – Jun 15), pentru piaţa Total România Retail (Copyright © 2015, The Nielsen Company)”. 

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *