8 tehnici pentru a atinge o stare meditativă mai profundă

  • Tweet
  • Tweet

Studiile au arătat că meditația în grup este mult mai eficientă, oferă modele și ne motivează. Știm că meditația este o tehnică excelentă de a ne conecta la sinele superior, de a ne liniști și relaxa, având numeroase beneficii pentru sănătate, însă puțini cunosc adevărata stare de meditație profundă.

Retragerea de meditație în tăcere de 3 zile, organizată de Școala Iubirii în perioada 19-21 mai, la Youness Wellness Clinic, la 30 de minute de București, în mijlocul pădurii, are scopul de a crea condiții adecvate pentru a experimenta calmarea minții, întrucât se petrece în totală tăcere.

Atât pentru începători, cât și pentru practicanții avansați de meditație, retragerile spirituale sunt binevenite pentru a ne liniști de tumultul zilnic, pentru a ne bucura de frumusețea și luciditatea pe care le aduc meditația, hatha yoga, reiki și învățăturile non-duale. De aceea organizăm periodic astfel de retrageri, care sunt foarte benefice, programul fiind diversificat: o serie de meditații, prezentări teoretice, practici yoga, practică individuală, drumeții, iar pentru a completa aceste terapii, cele trei mese zilnice incluse în preț vor fi vegetariene”, afirmă Bogdan Begligiu, fondator Școala Iubirii.

Iată câteva sfaturi simple, experimentate și dovedite a fi eficiente, care prelungesc durata și profunzimea meditației tale.

Nu mânca înainte

După ce ai mâncat, energia corpului se va îndrepta spre procesele digestive, astfel încât procesele mentale nu primesc la fel de multă atenție. În plan subtil, atunci când mâncăm, energia se duce pe centrul plexului solar și mai jos. Pentru a intra în stări de meditație profunde, energia trebuie ascensionată spre centrul inimii și apoi din ce în ce mai sus.

În momentul în care totul se concentrează pe procesul digestiv este aproape imposibil să medităm. Meditația necesită vigilență, concentrare și energie mentală. Este mult mai ușor să meditezi pe stomacul gol. Totuși, dacă ești cu adevărat înfometat și acest lucru îți distrage atenția, mănâncă ceva ușor, cum ar fi un fruct care se digeră repede”, explică Bogdan.

Uită de telefonul mobil

Înainte de a începe meditația pune-ți telefonul pe silențios sau oprește-l complet. Anunță-ți prietenii și familia că în acest timp nu dorești să fii întrerupt. Mergi într-o cameră liniștită și închide ușa, închide ochii și detașează-te de lumea obișnuită. Acest lucru are un impact psihologic profund. Dedică-te complet acestei practici.

„În această tabără toți participanții vor fi rugați să-și lase telefonul mobil la intrarea în centru, acesta fiindu-le înapoiat la finalul retragerii. Prin această tehnică ne dorim ca fiecare să se concentreze pe interiorul său și mai puțin în exterior, pentru că în astfel de momente mintea începe să se blocheze, fără stimulii exteriori, și astfel apare starea de liniște și centrare”, adaugă Andreea Lada.

În mod repetat și regulat

Meditează regulat, la aceeași oră, de două ori pe zi. Dacă dorești în mod real să avansezi în meditație este important să îți faci un obicei din asta. Unul dintre motivele pentru a practica de două ori pe zi este acela că efectul subliminal al mantrei durează aproximativ douăsprezece ore. Prin urmare, dacă meditezi de două ori pe zi rostind o mantră, acest efect se va construi în mod continuu.

Alege postura confortabilă

Atunci când meditația funcționează cu adevărat vei simți un flux de energie prin coloana vertebrală. O postură greșită de întindere împiedică fluxul de energie, afectează respirația și reduce vigilența mentală, de aceea este indicat să stăm cu spatele drept. Te poți rezema de un perete dacă nu poți sta drept și în mod obligatoriu folosește o pernuță sub posterior, pentru a ușura poziției spatelui.

Rolul mantrelor

Mantrele sunt foarte utile pentru că ajută să ne menținem concentrarea pe un singur punct, pe repetiția acelui cuvânt. În momentul practicării corecte a meditației cu mantre vom putea auzi sunetul lor subtil precum un țiuit. Acest țiuit va începe apoi să apară și în timpul zilei, dar mai ales dimineața și seara, când de abia am ieșit sau ne pregătim să intrăm în planul astral, adică să visăm.

Importanța respirației

Respirația profundă calmează mintea, dar nu mulți oameni știu diferența de respirație între nara dreaptă și cea stângă. Atunci când fluxul de aer prin nara stangă este mai puternic, vei fi capabil să te concentrezi mult mai bine în meditație. În cazul în care fluxul respirației este predominant în nara dreaptă, îl poți schimba stând culcat pe partea dreaptă, pentru câteva momente, ținând capul așezat pe braț. Nara stângă va deveni astfel dominantă și îți vei putea începe meditația.

Echilibru și energie

Reiki este cuvântul japonez care desemnează energia vitală și TUMMO este noțiunea tibetană pentru focul interior. Aceasta se referă, mai exact, la energia Kundalini, puterea ascunsă din interiorul tuturor. Este o formă spiralată de energie, care se află de obicei în stare latentă în partea inferioară a corpului, la baza coloanei vertebrale.

Energia Kundalini este esenţială în procesul de curăţare şi creştere spirituală avansate. TUMMO REIKI este o tehnică de canalizare a energiei universale şi a energiei Kundalini. Cea dintâi este eficientă în vindecarea şi îmbunătăţirea sănătăţii corpului şi a minţii. Cea de-a doua joacă un rol primordial în curăţarea corpului energetic și echilibrarea sa. Aceasta va fi tehnica principală predată în această retragere de meditație de 3 zile”, afirmă Bogdan Begligiu.

Meditația în grup ajută

Meditează în mod regulat cu un grup și participă la ședințe ori de câte ori poți. Experiența meditației într-un grup este destul de diferită față de practica pe cont propriu. Acest lucru poate fi pentru tine o puternică sursă de inspirație, confort și sprijin.

Pentru cei care sunt interesaţi de vindecarea fizică, TUMMO REIKI oferă un sistem energetic, care combină toate elementele din Reiki, plus energia puternică Kundalini, pentru sporirea rezultatelor asupra chakrelor şi a energiei corpului. Pentru cei care sunt interesaţi de dezvoltarea spirituală, există un sistem complet prin care pot ajunge la îndeplinirea destinului. Pentru cei care îşi doresc să fie mai iubitori, mai deschişi şi mai conectaţi cu Dumnezeu, Adevărată Sursă, Universul, Creatorul, nivelurile de TUMMO REIKI sunt etapele preliminare ale unui sistem profund de dezvoltare personală şi spirituală”, completează Bogdan.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *