Amalia Dulhan și Alina Constantin expun la Art Yourself Gallery

expozitie galeria art yourself galleryGaleria Art Yourself deschide vara cu două artiste de marcă ale artei contemporane, Amalia Dulhan și Alina Constatin, care trimit o undă suavă către feminitate și inocență, către căutare și zbor, către trăirile cele mai adânci dinăuntrul fiecăruia unde găsim punctul de fericire care ne face să trăim, să zâmbim și să fim frumoși. Expozițiile celor două artiste pot fi vizitate în perioada 17 mai – 14 iunie 2016.

Amalia Dulhan  / ”Despre fericire”

Experimentând existenţa conştientă, la limita dintre imprevizibil şi controlat, am simţit uneori o stare uimitoare pe care am numit-o în sinea mea „Absolut”.  Ea poartă multe nume, fiind specifică fiecăui individ dar cel mai adesea, în încercarea imposibilă de a fi explicată, i se spune simplu „Fericire”. 

Am devenit conştientă de ea pentru prima dată intr-o după-amiază magică, singură, pe un deal însorit, într-o adolescenţă pierdută. Am retrăit-o apoi datorită oamenilor, iubirilor, revelaţiilor şi experienţelor. Încântarea şi surpriza s-au transformat în căutare asidua asumată. Încercând să o înţeleg, să-i cuprind integral Sensul şi Formele am creat avataruri care să o captureze. Prin simboluri şi instanţe metaforice am căutat să o exprim, să o îmblânzesc, să mă transform în ea. Dar esenţa ei efemeră şi instabilă a lăsat în urmă doar carcase ale experienţelor sub forma unor delicate amintiri cu textură de porţelan, de o intensitate difuză şi decolorată. Colecţionez în timp real experienţe ale conştiinţei şi urmez probabil până la final prada fericirii, în corpul meu şi aievea.

Alina Constatin / ”Două zeci și șapte”

Proiectul cuprinde un număr de 27 de lucrări, care au ca elemente principale porțelanul și cocorul. Fiecare lucrare prezintă sau ilustrează o stare, o emoție, un lucru, o culoare, o persoană sau o poveste din viața artistei.

Principalul scop al creării cocorilor din porțelan este transmiterea către privitor a unui obiect fragil și solid în același timp, evidențiat prin contrastele de culori și de textura mată/lucioasă. Forma cocorului are ca sursă de inspirație forma origami a cocorului tradițional japonez, simbol al păcii.

*****

Art Yourself Gallery / Str. Clucerului no. 88 / 021 222 98 77 / office@artyourselfgallery.ro

Gazeta de Știri este partener media al evenimentelor Art Yourself Gallery

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *