Andy Szekely, ambasador al concursului Shakespeare School Essay Competition

  • Tweet
  • Tweet

Concursul de creaţie în limba engleză cu participare gratuită “Shakespeare School Essay Competition”, ajuns la ediția a VIII-a, organizat la nivel naţional, lansează invitaţia de a participa către toţi elevii de gimnaziu şi liceu cu vârsta între 11 şi 20 ani.

Sursa: Facebook Andy Szekely

Ambasadorul ediției de anul acesta este Andy Szekely – speaker, trainer, autor şi antreprenor. Rolul său este acela de a oferi participanţilor un exemplu personal şi profesional de perseverenţă, gândire creativă şi performanţă susţinută prin pasiune.

Sfaturile lui Andy Szekely pentru elevii care doresc performanță la școală, pe care le redăm în cele ce urmează, sunt extrase din cartea sa – Manifestul Educației.

Specialiștii au observat că există câteva caracteristici ale elevului performant:

  1. Percepe învățarea ca fiind relevantă. 

Nu te apuca de învățat fără să te gândești dacă ceea ce înveți este relevant pentru tine sau dacă îți place. Dacă, totuși, trebuie să înveți un subiect care îți displace, este important să îi dai altă semnificație decât cea inițială. Altfel spus, să cauți răspuns la întrebarea: ”Cum aș putea să privesc acest subiect ca să găsesc o motivație bună să învăț?”

  1. Este foarte focalizat pe ”aici și acum” și este angajat total în procesul învățării.

Nu lăsa stimulii externi și gândurile tale să interfereze cu ceea ce înveți. Când observi că acest lucru se întâmplă, refocalizează atenția pe ceea ce înveți.

Creează-ți ritualuri prin care să intri în starea de învățare și nu încerca să faci mai multe lucruri în același timp. Concentrează-te doar pe ceea ce înveți (intră în ”starea de flux”).

  1. Știe că atât succesul, cât și insuccesul sunt importante.

Neîmplinirile nu te definesc ca persoană. Ele sunt doar o consecință a unui comportament și trebuie privite ca feedback: ”ce este bun în legătură cu … (situație)?”, ”ce nu este perfect încă?”, ”ce opțiuni am?”

  1. Respectă ritmul propriu de învățare și alocă timp pentru a procesa ceea ce înveți

Alocă suficent timp pentru pauze și somn ca să procesezi ceea ce înveți, chiar dacă simți că ai putea continua mai mult timp învățând.

  1. Își acordă recompense pentru efortul depus

Găsește căi creative pentru a te recompensa frecvent și folosește dialogul interior pentru încurajare. 

Recomandări suplimentare:

Stabilește-ți obiective clare, etapizate.

Disciplinează-te.

Mănâncă bine.

Menține-te în formă.

Ascultă o muzică adecvată.

*****

Pentru a participa, elevii trebuie să scrie un text original în limba engleză prin care să îşi exprime propria viziune despre ce pot învăţa adulţii de la generaţia lor. Eseul trebuie înscris pe site-ul shakespeare-school.ro, în perioada 11 ianuarie – 30 martie 2016.

Autorii celor mai bune 30 de eseuri sunt invitaţi în etapa a 2-a a competiţiei: interviul cu profesorii Shakespeare School, în urma căruia se stabileşte ierarhia finală. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivităţii de premiere, care va avea loc în Bucureşti, în luna iunie 2016.

Cei care intră în competiţie pot câştiga premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: două tabere în Marea Britanie, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examenele Cambridge, cărţi, dicţionare şi multe alte surprize.

*****

Gazetadestiri este partener media al concursului Shakespeare School Essay Competition.

 

 

 

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *