ARRP anunță un parteneriat cu universitățile pentru promovarea relațiilor publice

  • Tweet
  • Tweet

Asociația Română de Relații Publice (ARRP) a lansat un parteneriat cu universitățile din sistemul național de învățământ superior din România care au programe de studii, de licență și masterat, precum și cu instituțiile organizatoare de doctorat în domeniul științelor comunicării.

Evenimentul a avut loc în cadrul întâlnirii consultative “Relațiile publice între studiile universitare și piața muncii”, întâlnire organizată de ARRP la Biblioteca Centrală Universitară din București. La eveniment au participat Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale, decani ai facultăţilor de comunicare şi relaţii publice şi şefi de departamente din astfel de facultăți din Bacău, Brașov, București, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Timișoara, precum și membri ai ARRP care activează în firme și departamente de comunicare.

Propunem acest parteneriat pentru a promova profesia de specialist în relații publice și a contribui la o mai bună racordare a învățământului la cerințele pieței muncii”, a declarat Gabriel Pâslaru, președintele ARRP.

“Învățământul românesc va fi cu atât mai eficient cu cât va anticipa și va răspunde mai bine necesităților economiei acestei țări”, a declarat Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale. “Salut noua inițiativă a Asociației Române de Relații Publice care vine să răspundă exact unui astfel de deziderat”.

Din momentul când angajăm un absolvent de relații publice și până când el ajunge să poată lucra eficient și independent este nevoie de cel puțin doi ani în care el practic își continuă studiile la noi. Colaborând mai strâns cu mediul universitar, cred că putem ajuta absolvenții să performeze mai repede în mediul de lucru.”, a spus Oana Bulexa, co-managing director al agenției de relații publice The Practice.

Participanții au discutat posibilitățile prin care instituțiile de învăţământ superior să ajungă la o relaţie și mai strânsă atât cu firmele de comunicare, cât şi cu departamentele de specialitate din cadrul instituţiilor statului, prin utilizarea în comun a unor resurse pe care universităţile le deţin şi care încă nu îşi găsesc aplicare practică: lucrările de licenţă şi de doctorat ce conţin studii de caz importante pentru practicienii din domeniu.

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: