Artistul Liviu Mihai expune la Art Yourself Gallery

art yourself gallery liviu mihaiArt Yourself Gallery ne invită, în perioada 24 martie – 21 aprilie 2016, la expoziția Keep searching a artistului Liviu Mihai.

Liviu Mihai este un reprezentant de marcă al tinerei generații, care începe să se afirme atât în țară, cât și pe scena artei internaționale.

Cu o tehnică aparte, cu subiecte uneori atipice, uneori intrigante, Liviu Mihai reușește să facă o trecere cursivă și naturală între grafică și pictură.

Liviu Mihai este un artist vizual care se subscrie în mod preponderent existenţialismului în pictură. Subiectele lui nu au nevoie de impresia lăsată de carnaţie; abordarea este una clară, iar mesajul de un realism expresiv. Tratările fenomenologice ale artistului sugerează necesitatea fixării unei suprateme în operă, reieşind ca aplicaţii ale unui auto-didacticism. În cazul de faţă, accentul cade pe latura psihanalitică, un personaj favorit fiind însuşi Freud. Pata de culoare e instabilă în opera lui Liviu, poate încadra un compozit care se recompune pe sine, se deconstruieşte păstrând înfăţişarea, dar ignorând forma. Fondul – conceptul, este cel care conferă greutate şi decide aspectul întregii lucrări. Spre deosebire de mulţi artişti contemporani, fundalul nu constituie o prioritate, artistul stăpâneşte atât de bine tehnica încât face abstracţie de horror vacui, atrăgând atenţia spre centrul imaginii prin distribuţia culorilor şi a eclerajului. Densitatea luminii este un factor care poate păcăli ochiul; ceea ce pare o zonă ternă de pe suprafaţa unui corp uman lărgeşte contactul psihologic.

În creaţia lui Liviu Mihai este aşezat fără îndoială omul la loc de cinste, cu toate tulburările şi transformările specifice entităţii înzestrate cu o carcasă. Acest precept stoic este depăşit, artistul atrăgând teme profund sufleteşti, psihologice.

Îmi place ideea de devenire și transformare, fenomen care însoțește realitatea imediată, în același timp merg spre o tendință de topire a realului, o amestecare într-o masă care e mai degrabă abstractă la final, dar dacă explorezi mai bine poți să deslușești formele concrete care compun acea masă abstractă. Este un dualism pe care fizica și matematica îl observă foarte bine și mă refer aici la micro și macrocosmos. O formă rămâne recognoscibilă atâta timp cât rămâne în câmpul vizual al privitorului și poate prelua coordonatele necesare prin care creierul o înțelege și o descrie, dar dacă ne apropiem mai mult, aceeași formă devine altceva, intrăm în micro, realitatea dinainte își pierde consistența și preia alți parametri total diferiți. E o mișcare de înainte și înapoi care creează realități diferite pe care încerc să le surprind și în artă.Liviu Mihai

Prin urmare, contemplăm o pictură matură în întreaga operă, ale cărei cote sunt în creştere constantă, proprietate a unui artist cu viziuni complexe, cu puternic caracter meditativ.

Absolvent al Facultății de Arte – Secția Grafică, a expus deja în galerii din Anglia, Austria, Olanda, București.

*****

Galeria Art Yourself / Bd. Dacia 51, etaj 1 / 021 222 98 77 / office@artyourselfgallery.ro

*****

Gazeta de Știri este partener media al evenimentului.

 

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *