Ce trebuie să știm înainte de montarea aparatului dentar

Una dintre cele mai frecvente proceduri realizate astăzi pe scaunul medicului ortodont este montarea aparatului dentar, tratament care a făcut posibil ca oameni din întreagă lume să obțină zâmbetul mult dorit prin simpla aliniere a dinților. Medicul specialist reprezintă un sprijin esențial în pregătirea pacientului atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic, pentru acest pas important. Mihaela Dan, medic specialist ortodonție în cadrul clinicii Orto-Implant Expert, încurajează pacienții să se informeze cu privire la etapele montării aparatului dentar și să discute cu ortodontul eventualele temeri pe care le au cu privire la acest tratament înainte, în timpul și după montarea lui.

Odată ajuns pe scaunul medicului ortodont, pregătit și hotărât să facă marele pas, pacientul trebuie să se aștepte ca întregul proces de montare a aparatului să dureze ceva timp, deoarece specialistul trebuie să parcurgă mai multe etape pentru a se asigura că acesta este așezat corect pe dinți.

„Multe persoane consideră că arcurile sunt pur și simplu lipite pe la mijlocul dinților, lucru care nu este deloc adevărat. Poziționarea aparatului dentar este extrem de importantă, pentru a ne asigura că dinții vor atinge în final poziția dorită. O senzație ușoară de disconfort poate apărea oricând odată cu montarea aparatului pe scaunul medicului ortodont, precum și în primele zile după montare, însă efectele benefice majore fac ca aceste mici neplăceri să fie suportabile”, explică medicul ortodont Mihaela Dan.

 

Etapele montării aparatului dentar fix 

 

Recomandări după montarea aparatului

Din cauza presiunii exercitate asupra dinților și dat fiind că avem nevoie de o anumită perioadă de timp pentru acomodare, este indicată alegerea unor alimente moi în primele câteva zile. Majoritatea pacienților se obișnuiesc complet cu aparatul dentar după aproximativ o lună. După șase luni, sau chiar mai devreme, nici măcar nu mai observă că îl poartă. Cu toate acestea, nu este ceva neobișnuit ca dinții să înceapă să doară ocazional fără vreun motiv aparent-acest lucru este normal, iar disconfortul ar trebui să dispară destul de repede. Dacă este necesar, durerea poate fi tratată cu analgezice.

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *