Comoara din container

Mi-am dorit să-mi construiesc o casă din containere din momentul în care am văzut una în Germania. O locuință mare, spațioasă, cu teren aferent, izolată pe dinafară – arăta ca o construcție din cărămidă și n-aș fi ghicit niciodată că este în totalitate formată din containere, dacă nu ne-ar fi spus prietenii noștri care locuiesc în vecinătate. Proprietarii optaseră inclusiv pentru acoperiș din lemn, și pentru că am zărit mai multe ferestre, sunt convinsă că au optimizat spațiul și l-au transformat într-o mansardă de vis.

În timp ce la noi încă este la început acest trend, având cereri și oferte relativ timide, mai ales pentru că lumea nu este convinsă de utilitatea acestei opțiuni, în alte țări, majoritatea dezvoltate, arhitecții apelează la containere atunci când decid construirea unei case ieșite din comun, cu un design futurist. Ce poate fi mai potrivit decât o casă spațioasă, de peste 150 mp, la un preț rezonabil? Am șansa unei astfel de locuințe datorită faptului că am cumpărat mai demult un teren în proximitatea capitalei, în zona de sud, iar acum este momentul să-l valorific la maximum.

Am știut că asta am de făcut în perioada următoare atunci când, interesată să cumpăr ceva de pe un site din afară, mi-a apărut un anunț promovat cu șase containere maritime solide și mari (23mp fiecare), într-o stare excelentă, la un preț mai mult decât decent. Am făcut repede socotelile împreună cu soțul meu, și, cu tot cu transport, am reușit să le achiziționăm pentru câteva mii de euro. Deși avem o căsuță în centrul Bucureștiului, despre care am mai scris într-un articol anterior, în care povesteam ce anume mi-am cumpărat de la furnizorii mei preferați de produse pentru amenajări interioare – DIEGO, nu avem și-o curte generoasă. Obișnuiesc să fac yoga în aer liber, am un câine dornic să alerge cât este ziua de lungă, avem casa mai mereu plină cu prieteni, iar terenul din jurul casei poate deveni scăparea noastră de zi cu zi, departe de agitația orașului.

O astfel de casă este o alternativă convenabilă, atât din punct de vedere al prețului, cât și al timpului de execuție (pentru că eviți construirea unei fundații și stresul unui șantier în lucru). Mai mult, este mai sigură și mai rezistentă în cazul unui cutremur decât o casă obișnuită. Avem în plan și câteva panouri solare urcate pe casă, dar asta este altă discuție.

Design-ul casei este deja gândit împreună cu un arhitect, va fi o casă cu parter și etaj, la care vom aplica o mansardă. Recunosc că fac din necesitatea unei amenajări interioare un întreg proiect, pe care îl gândesc în cele mai mici detalii, și încerc, pe cât se poate, să mă implic în proces. Îi admir pe americani, pentru că ei au un cult al proiectelor DIY (Do-It-Yourself) și învăț de la ei de câte ori am ocazia.

Odată ce va fi izolată pe dinafară casa, ne vom ocupa de montarea instalațiilor, a ferestrelor și pereților din geam – pentru că ne dorim să fie cât mai luminoasă. Următorul pas va fi amenajarea interioară și aplicarea finisajelor interioare de calitate. Scopul este s-o transformăm într-un cămin cald, primitor, numai bun de locuit pe termen nedeterminat.

Spațiul din jurul casei va fi acoperit cu iarbă artificială verde pentru exterior, iar în continuarea lui vom avea gazon natural.

diego iarba artificiala

În camere vom pune un singur tip de parchet laminat, pe care îl vom putea monta chiar noi cu puțină pregătire din partea consultanților Diego România. În fiecare cameră va exista câte o traversă pe parchet, pentru un plus de valoare.

Camerele sunt gândite astfel încât să fie luminoase, aerisite, în fiecare dintre ele fiind proiectat câte un perete format integral din geam solid. Pentru a ne feri de ochii curioșilor, optez pentru galerie și șină pentru perdea, în funcție de camere, însă nu mă pot decide la o singură culoare a perdelei. Voi pe care ați alege-o dintre cele de mai jos?

modele perdea

Dintotdeauna mi-am dorit să aplic singură tapet pe pereți, iar asta este ocazia mea. Mi se pare a fi o activitate care relaxează, nicidecum solicitantă. Vom vedea! Revenind la ideea de unitate, am ales un singur model pe care-l voi aplica pe pereți împreună cu soțul meu. Ne-am decis la modelul cu reflexii metalice de mai jos, deoarece reflectă lumina și oferă impresia de spațiu larg.

tapet cu reflexii metalice reflecta lumina senzatia de spatiu larg

Mă bucur că nu vom fi nevoiți să măsurăm și să tăiem noi tapetul, pentru că nu știu ce ar ieși. Dacă dați click pe imaginile de mai jos, descoperiți serviciile cu care vin în ajutorul nostru cei de la Diego.

diego romania servicii***

servicii diego romania

Este avantajos să fac cumpărăturile de la Diego România cu cardul de fidelitate, deoarece beneficiez de reduceri de până la 50%. Sunt sigură că v-am trezit interesul! Trebuie să știți că puteți aplica foarte simplu pentru card și nu sunteți condiționați să cumpărați, iar dacă vă abonați la newsletter aflați primii despre promoțiile actuale.

Pentru a fi la curent cu ofertele și promoțiile Diego, vă recomand să dați like paginii lor de Facebook Diego România și astfel, vă asigurați că nu pierdeți o afacere bună. Iubitorilor de design interior le las și contul de Pinterest Diego România, unde vor găsi o varietate de idei prin care-și pot transforma locuința în casa visurilor lor.

Este foarte important ca în casă să ne simțim…

                                                                                            acasă!

 

*** Am scris pentru Spring SuperBlog 2016 ***

Author: redactiags

Share This Post On
468 ad

Trackbacks/Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 14. Fii propriul tău specialist în finisare! - […] Comoara din container […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *