Daniela Bololoi (Help Autism): ”Suflet în culori este un model de bune practici”

  • Tweet
  • Tweet

În România, sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 din 68 de copii suferă de această tulburare. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Autismul nu se poate vindeca, dar cu intervenție timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Din păcate, această intervenție este de durată și foarte costisitoare, iar costurile depășesc de cele mai multe ori veniturile unei familii.

În acest context, sâmbătă, 2 aprilie 2016, începând cu ora 19.00, pe scena Ateneului Român din București, are loc cea de-a III-a ediție a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Soprana Leontina Văduva, în anul de aniversare a celor 30 de ani de carieră, muzicianul Grigore Leșe, organistul Nicolae Licareț și pianista franceză Laure Cambau sunt artiștii ce vor da culoare spectacolului, desfășurat anul acesta chiar pe 2 aprilie, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. 

În cadrul conferinței de presă de ieri, 31 martie 2016, la centrul InfoEuropa, Daniela Bololoi, președintele Help Autism, a declarat că ”evenimentul Suflet în culori este mai mult decât un concert cu muzică extraordinară, mai mult decât un act de caritate, este un model de bune practici” și a mulțumit sponsorului Kaufland pentru ”susținerea financiară integrală a activității unuia dintre cele șase centre Help Autism, centru ce oferă terapie pentru 18 copii cu autism.

Participarea mea la acest eveniment vine din tot și cu tot sufletul, mai ales că știu că muzica are o mare priză la acești copii, asupra psihicului lor”, a declarat soprana Leontina Văduva în cadrul evenimentului.

Muzicianul Grigore Leșe ne-a promis că ”sâmbătă, pe scena Ateneului, vom avea parte de o lume academică, reprezentată de Leontina Văduva, și de o lume a oralității, a muzicii tărănești, reprezentată de mine. Ce prezint eu și ce prezintă Leontina, eu cred că cele două genuri vor face casă bună și vor bucura spectatorii. Vom reuși să aducem bucurie și lumină pentru acești copii”.

*****

BILETELE SUNT DISPONIBILE PE WWW.BILETE.RO, ÎN OFICIILE POȘTEI ROMÂNE, ÎN MAGAZINELE INMEDIO SEMNALIZATE BILETE.RO ȘI ÎN MAGAZINELE GERMANOS, iar fondurile colectate în urma vânzării de bilete vor fi direcționate către programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de Asociația Help Autism.

*****

Gazetadestiri este partener media al evenimentului.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *