Deloitte România: Impactul noilor modificări privind taxele la Fondul pentru Mediu

  • Tweet
  • Tweet

BusinessMark Event Management, alături de Deloitte România, anunță organizarea conferinței „Deșeuri de ambalaje și echipamente electrice și electronice – 2023”, eveniment ce va avea loc pe 27 martie 2023, la Hotel InterContinental, București. Scopul conferinței este de a analiza impactul noilor modificări asupra obligațiilor de raportare și asupra taxelor ce trebuie să fie plătite la Fondul pentru Mediu.

În 2023, au intrat în vigoare noi reguli metodologice de calcul al contribuțiilor și taxelor datorate la Fondul pentru Mediu. Acest fapt aduce modificări importante în domeniu.

În acest context, conferința „Deșeuri de ambalaje și echipamente electrice și electronice – 2023” vine în întâmpinarea participanților și abordează următoarele subiecte: modificările aduse legislației privind taxele de mediu, schimbările preconizate de modificarea legislației în 2023, programul informatic AFM – trasabilitate deșeuri, aspecte de interes în procesul de derulare al inspecțiilor AFM, Retrospectiva anului 2022 și perspectiva pe 2023 prin ochii OTR – urilor în cazul gestionarii deșeurilor de ambalaje și gestionarii deșeurilor de EEE și baterii/acumulatori, modificările aduse taxei pe ambalaje, obligațiile distribuitorilor/ producătorilor de EEE-uri și baterii/acumulatori, contractele de transfer de responsabilitate: aspecte de interes și elemente esențiale ale raportului legal și ale contractului încheiat între operatorii economici și OTR.

La final, specialiștii Deloitte România vor prezenta abordări din practica recentă a controalelor de la AFM: documente care atestă trasabilitatea, persoana obligată la plata taxei, documente care oferă substanța necesară sistemului depozit.

Participanții au oportunitatea de a se întâlni cu următorii speakeri:

  • CORNEL BREZUICĂ – Președinte, Administrația Fondului pentru Mediu
  • ADELA LAZĂR – Director General, Greenpoint Management S.A.
  • MIHAI PETRE – Senior Manager, Servicii Fiscale, Deloitte România
  • DANIELA NEAGOE – Manager Servicii Fiscale, Deloitte România
  • OVIDIU BALACEANU – Avocat, Reff & Asociații
  • Reprezentant, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Conferința se adresează directorilor financiari, logistică, import-export, responsabililor de taxe la Fondul pentru Mediu, precum și specialiștilor de Mediu.

*

Evenimentul este organizat de Deloitte Romania cu sprijinul BusinessMark Event Management și al partenerilor media: Financiarul.ro, Jurnalul de Afaceri, Ziare.com, Gazetadestiri, Business24, Debizz, Revista Valoarea, Roportal, Bucureșteni.ro, Administratie.ro, Global Manager, Vox Capital, PRBox, Rbeconnect.

Înregistrarea la eveniment se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la .

*

Gazetadestiri este partener media al evenimentului.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *