Draga mea, uită-te în oglindă și spune-mi cine ești!

  • Tweet
  • Tweet

Primăvara este anotimpul renașterii! Anul trecut, pe vremea asta, am ales să renasc. Momentul unic care a făcut diferența în viața mea a fost cel în care am decis că vreau să mă schimb.

Atunci când am ales că vreau să fiu bine și să îmi reprogramez tiparul gândirii, am înțeles că depresia, anxietatea și blocajul în care mă aflam erau creațiile mele și, fiindcă erau ”copiii” mei, aveam grijă să îi hrănesc zilnic și să îi mențin activi și prezenți în viața mea.

Secretul schimbării în bine constă în multă muncă. Permanentă, pentru tot restul vieții. Practic trebuie să reconstruiești, cu răbdare, un alt om. Prin gânduri pozitive, prin înlăturarea tiparelor, prin iertare, prin alegeri spre binele meu. Am decis să nu mai fiu victimă. Și-a fost mai greu decât mă așteptam, pentru că a trebuit să renunț la tot ce-mi era familiar, parte din mine de zeci de ani: la tensiune și stres, frică și anxietăți, regrete, sentimente de vinovăție, tristețe și gânduri negre, limitări, greșeli. Pentru a-i putea ajuta pe cei dragi, am învățat că trebuie să fiu eu bine, să-mi înțeleg limitările și să dau frâu liber puterii interioare ce exista totuși, dar ardea mocnit.

Respir adânc și mă uit în oglindă. Inspir, expir, inspir, expir. Și cu fiecare atingere a oglinzii simt că mă cunosc mai bine, că mă iubesc pe mine însămi așa cum merit de fapt.

Acum sunt liberă!

Știu că trecutul nu-mi mai poate face rău, pentru că am forța necesară să las regretele deoparte. Am acționat atunci în felul în care eram pregătită s-o fac, dar nivelul de dezvoltare, de cunoaștere actual îmi permite să accept trecutul și să mă eliberez de el. Mai mult, datorită trecutului sunt omul mai bun de astăzi și nu pot decât să fiu recunoscătoare.

Acum sunt bine!

Consider că organismul este motorul pe care trebuie să-l prețuim la adevărata lui importanță. Am grijă de sănătatea mea în fiecare zi și îmi încarc fiecare celulă a corpului cu energie pozitivă. Îmi permit să iau pauze pentru a-mi regenera energia vitală de câte ori simt nevoia. Somnul îmi este liniștit, fără vise tumultoase. Mă hrănesc corespunzător, cu alimente sănătoase, vegetariene, și mă hidratez cu apă în mod permanent.

Acum mă văd frumoasă!

Am învățat că frumusețea și încrederea sunt sinonime, că frumusețea exterioară trebuie completată de cea interioară, și că singurul om care mă poate inspira este propria mea persoană.

Știu că odată cu creșterea respectului de sine, am responsabilitatea să am grijă atât de minte, cât și de trup. În viziunea mea, trupul ne este casă pe Pământ, în această minunată călătorie pe care o parcurgem pentru a evolua spiritual, și trebuie ocrotit și îngrijit așa cum se cuvine.

Indiferent de cât de obosită sunt după o zi plină, nu renunț la demachiere niciodată. Îmi curăț tenul cu apă micelară de la Farmec, astfel că eu mă bucur de un ten sănătos și luminos în fiecare zi. Îmi hidratez și îmi îngrijesc pielea cu produsele cosmetice dedicate din noua gamă Farmec, în special mâinile și călcâiele, pentru mai multă prospețime. Eliberez părul de toate toxinele adunate de-a lungul zilelor cu noul șampon cu multivitamine, lăsându-l plin de catifelare și elasticitate.

 

 

Apreciez dăruirea și implicarea oamenilor din spatele brandului Farmec. Iubirea pentru munca pe care o fac se reflectă întotdeauna în calitatea rezultatelor și văd câtă atenție acordă formulelor care stau la baza produselor românești Farmec, în calitatea ambalajului, în creativitatea cu care ne bucură vizual și în comunicare. Cel mai puternic brand românesc, o marcă cunoscută, de tradiție, mă ajută pe mine să fiu mai frumoasă și mai luminoasă în fiecare zi. Pentru acest lucru sunt recunoscătoare.

Acum sunt creatorul propriei vieți!

În momentul în care am descoperit acea puterea interioară, am mers dincolo de limitări pentru a afla cine sunt. Și-am descoperit că sunt fantastică, fabuloasă, la superlativ. Îmi creez singură gândurile, la fel ca realitatea pe care o percep. Am încredere deplină în ceea ce mi se arată. Se spune că suntem ceea ce mâncăm la fel cum se spune că suntem ceea ce gândim. Dacă gândurile ne construiesc realitatea, am ales să preiau eu controlul minții mele.

Universul mă iubește!

Sunt recunoscătoare Universului pentru că-mi permite să mă desfășor în modul în care simt. Îmi sunt recunoscătoare mie însămi pentru că aleg să-mi urmez vocea interioară.

Iubesc tot binele înconjurător!

Iubesc. Iubesc zilele înnorate la fel de mult cum le iubesc pe cele senine. Ador norii la fel de tare precum ador razele calde ale soarelui. Natura, cu tot ce reprezintă ea, trebuie respectată și prețuită. Adevărul este că numai de la natură putem învăța să fim mai buni, numai ea ne arată calea spre iubire. Să ocrotești un animal, un pom, o insectă, mediul înconjurător – înseamnă o treaptă urcată pe calea evoluției spirituale.

Acum Eu sunt!

Schimbarea în bine este un job pe perioadă nedeterminată. Înveți în continuu cum să fii sănătos, cum să fii fericit, cum să te iubești și cum să oferi iubire. Înveți să fii conștient de prezent și să-l valorifici la maximum.

De aceea, eu sunt ACUM și AICI!

Și simt asta în fiecare clipă în care respir, aud, privesc, ating, merg, iubesc…

 

*****

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

 

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *