Expozițiile lunii noiembrie la Art Yourself Gallery: Nude / 11172014 și Fruits of Despair / Florin Pantilimon

  • Tweet
  • Tweet

Orizont la Balcic axp 2o11 75x15o

În luna noiembrie, Art Yourself Gallery vă invită la expozițiile Nude / 11172014 și Fruits of Despair / Florin Pantilimon. Expozițiile pot fi vizitate începând de astăzi, 17 noiembrie, până pe 29 noiembrie 2019.

Art Yourself a inițiat începând cu luna ianuarie, în premieră, un proiect care se va desfăşura pe întreg parcursul anului 2019. Sunt 11 expoziții, la care vor participa 17 artişti români contemporani care vor reuni o multitudine de abordări, modalităţi de exprimare şi viziuni artistice în cadrul acestui proiect comun. Demersul artiştilor, împreună cu galeria Art Yourself, este de a genera o posibilă şi experimentală colaborare între cei implicaţi, rezultatul dorit fiind o identitate de grup, bogat declinată artistic, prin toţi cei 17 artişti. Vă invităm în fiecare 17 ale lunii să fiţi martori la această fuziune imagistică.

Expun pentru dumneavoastră, în cadrul proiectului 11172014, următorii artişti: Aitch, Felix Aftene, Gabriel Caloian, Codruţa Cernea, Mihail Cosuleţu, Cristian Crisbăşan, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Andreea Floreanu, Cornel Lazia, Ileana & Cătălin Oancea, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Bogdan Teodorescu şi Ioana Ursa.

*****

Drawing with water

NUDE înseamnă nu numai nuditate anatomică, ci și exprimarea liberă a oricărei emoții umane autentice și firești, a oricărei idei, fără teamă de repercusiuni.

NUDE înseamnă și libertatea dreptului la excepția de a fi unic și la exprimarea liberă și nealterată a acestei unicități spirituale și emoționale. Omul se naște ca o entitate unică, originală, indivizibilă și irepetabilă, cu un punct de vedere unic și creativ asupra lumii. Tabu-urile, dogmele și ideile preconcepute uniformizează și castrează emoțional și creativ individul, chiar din copilărie, trecându-l printr-un “Pat al lui Procust” din care omul iese “ajustat” să se comporte conform cerințelor prestabilite.

NUDE este exact starea de eliberare, fizică, sufletească și spirituală, de a descoperi cine suntem și de a exprima această identitate fără cenzură.

 

*****

În același timp, în spațiul paralel al galeriei, îl puteți descoperi pe Florin Pantilimon într-o prospecție personală, între sinceritate și descoperirea unei lumi văzute diferit.

Seria “Fruits of Despair” nu are început și sfârșit, iar povestea nu este una liniară, ci se desfășoară neinhibată pe mai multe planuri.
Lucrările sunt rezultatul unui proces de introspecție, de căutare a exprimării sincere prin evitarea, pe cât posibil, a morbidelor manierisme și a obsesiei pentru un obiect sau sentiment anume.

Procesul este unul intens și tulburător la nivel personal, iar acest lucru transpare în unele lucrări, conferindu-le un puternic caracter intim.
Utilizarea hazardului și a pareidoliei a fost necesara pentru stimularea imaginației, în scopul trezirii din amorțeala aplatizantă produsă de procesul obsesiv-compulsiv de etichetare a lumii percepute.

“Fruits of Despair” este nici mai mult, nici mai puțin decât o scurtă privire aruncată peste propriul zid.

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: