Farfuriile din ceramică de Horezu îmi amintesc de copilărie

  • Tweet
  • Tweet

După ce v-am prezentat minunata casetă de bijuterii cu motive tradiționale românești, comandată de la Art&Craft, astăzi vreau să vă arăt o farfurie din ceramică de Horezu unicat, ce și-a găsit loc în bucătăria mea. Am ales o farfurie din ceramică pentru că îmi amintește de copilăria petrecută la bunica din Argeș, acolo unde farfuriile și castroanele din ceramică puternic colorată își aveau locul lor special în bucătărie, nelipsind de pe masă.

În universul Romanian Art&Craft găsim obiecte cu adevărat speciale, lucrate atent, manual, de meșteri olari din zona Olteniei. Sigur știți că Ceramica de Horezu a intrat în Patrimonul Cultural Imaterial UNESCO din 2012 și cred cu tărie că noi, românii, putem susține valorile românești.

Produsele din ceramică din zona Horezului se remarcă prin estetică, în primul rând, datorită ornamentelor și motivelor specifice locului, precum și cromaticii tipice reprezentate de culori naturale, calde și puternice.


Farfuriile au un orificiu pe partea din spate, ce facilitează agățarea și se livrează în cutii personalizate Romanian Art&Craft, fiindu-le certificată autenticitatea.

Dacă vă place farfuria mea, puteți intra AICI pentru mai multe modele potrivite pentru bucătăria proprie sau pentru a le face cadouri unice celor dragi. Fiind realizate manual, fiecare produs este unicat și poate avea elemente diferite de cele din imaginile de pe site.

***

Încerc, de fiecare dată când pot, să le susțin activitatea celor de la Romanian Art&Craft. Consider că merită, fiind printre puținele companii autohtone care luptă pentru păstrarea tradițiilor și valorilor românești, atât în România, cât și dincolo de granițele ei.

 

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *