Manifestarea ştiinţifică Primăvara Dermatologică Ieșeană 2015, în perioada 28 mai – 31 mai

  • Tweet
  • Tweet

Cea de-a patra ediție a manifestării științifice naționale cu participare internațională a Primăverii Dermatologice Ieșene, ce se va desfășura la Iași în perioada 28 mai – 31 mai, va transforma și anul acesta “târgul ieșilor” în punctul zero al dezbaterilor medicale dermatologice aflate la interfața cu alte specialități, în cadrul unei succesiuni de cursuri, prelegeri și workshop-uri.

Eveniment de notorietate aflat la a IV-a ediție, ”Primăvara Dermatologică Ieșeană“ se va desfășura într-un cadru elegant, în inima vieții universitare ieșene – Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, și va fi organizat de către Asociația Dermatologilor din Moldova reprezentată de conf. dr. Daciana Brănișteanu – președintele evenimentului, manifestarea aflându-se sub egida Colegiului Medicilor din România, a Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, a Colegiului Farmaciștilor din România și a Colegiilor Medicilor și Farmaciștilor din Iași.

Președinții de onoare ai acestei ediții sunt prof. dr. Niazi Khusrow, director al Departamentului de Intervenții Chirurgicale Vasculare Periferice, Universitatea Emory, Statele Unite ale Americii) și prof. dr. Martine Bagot, presedintele Secției de Dermatologie a Spitalului “Saint – Louis”  din Paris, Franța).

Şi anul acesta, pe parcursul celor 4 zile de cursuri (28 – 31 mai ), workshop-uri şi prelegeri, “Primăvara Dermatologică Ieşeană” va reuni peste 1500 de participanţi din toată ţara, dovedind încă o dată faptul că manifestarea cu o notorietate de patru ani deţine un puternic caracter naţional, şi o valoare ştiinţifică asumată încă de la prima ediţie.

Pentru ediţia de anula cesta au fost pregătite peste 70 de teme de actualitate din sfera patologiei dermatologice de graniţă, acestea fiind susţinute cu entuziasm de 50 lectori de elită din ţară şi 4 din străinătate, conferind înaltă ţinută ştiinţifică, precum şi originalitate în conţinutul ştiinţific.

Datorită conceptului “Primăverii Dermatologice Ieşene” de a aborda dermatologia la interfaţa cu alte specialităţi, dar mai ales a celor care au contribuit activ la realizarea unui program atât de interesant, medicii au beneficiat în urma participării la ediţia anterioară de un numar de 30 credite EMC (Şcoala Dermatologică Ieşeană – 18 credite, Cursul de Dermato-Pediatrie – 6 credite, Curs Dermato-Estetică – 6 credite), iar farmaciştii au primit 24 credite EFC, asistenţii 18 credite EMC.

Anul acesta, manifestarea nu va fi mai prejos, astfel că programul manifestării va fi la fel de amplu şi atractiv, propunând celor interesaţi posibilitatea de a participa şi de a-şi însuşi cele mai noi abordări ale dermatologiei la interfaţa cu alte specialităţi.

Programul va fi structurat şi creditat EMC pentru Şcoala Dermatologică Ieşeană, cât şi pentru Cursul de Dermatoalergologie şi pentru cel de Dermato-Cosmetică.

Agenda manifestării medicale de anul acesta este una reprezentativă pentru un eveniment medical cu participare internaţională:

  • 4 lectori internaţionali
  • Peste 50 de lectori naţionali
  • Curs pre şi post conferinţă
  • Lansare de carte
  • Eveniment cultural-artistic
  • Momente caritabile
  • Gala de decernare a premiilor de excelenţă
  • Momente artistice
  • Expoziţie foto/de pictură
  • Concurs postere

Şi anul acesta elementele de noutate aduse de această manifestare rămân: interdisciplinaritatea şi subiectele aflate la graniţa cu dermatologia.

Conţinutul ştiinţific va evidenţia multiplele zone de intersecţie şi de colaborare dintre dermatologie, dermato-venerologie şi alergologie-imunologie, boli infecţioase, chirurgie estetică, farmacologie, farmacognozie-fitoterapie, fiziopatologie, flebologie, microbiologie, nutriţie, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, stomatologie, radioterapie.

Şi anul acesta evenimentul va găzdui lansarea cărţii “Dermatologia la interfaţa cu alte specialităţi” – al II-lea volum al cărţii “Dermatologia la interfaţa cu alte specialităţi” sub redacţia conf. dr. Daciana Braănişteanu, cartea fiind structurată sub forma unui compendiu, un adevărat instrument pentru tinerii dermatologi şi nu numai, care va cuprinde lucrări valoroase şi de referinţă din punct de vedere teoretic şi practic, venind să completeze materialele didactice deja cunoscute.

Se va desfăşura şi anul acesta un concurs de postere dedicat medicilor rezidenţi şi studenţilor, fii acordate premii pentru popularitate, cât şi premii din partea Comisiei Ştiinţifice a evenimentului.

Programul ştiinţific va fi completat cu surprize artistice menite să le aducă invitaților câteva clipe de relaxare și bucurie. La cocktail-ul organizat joi, 28 mai, momentul cheie va fi recitalul de excepţie susţinut de Paula Seling.

 Contact:

       www.primaderma.ro

E-mail :

Tel. 0745627244

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *