Părinții și tehnologia digitală – Cum să crești generația conectată

  • Tweet
  • Tweet

Noutate editorială – Editura Herald

În prezent, copiii se nasc cu abilități digitale și cresc într-o epocă în care rețelele sociale și comunicarea online reprezintă norma. Această carte este un ghid indispensabil pentru părinții care au senzația că se luptă să țină pasul, prin faptul că abordează problemele cu care tinerii și familiile acestora se confruntă în această lume a tehnologiei moderne. Suzie Hayman, consilier de parentaj, își unește forțele cu respectatul psiholog John Coleman. Împreună, aceștia analizează provocările și posibilitățile oferite de starea de permanentă conectare la internet.

Scopul celor doi experți este să ajute părinții să ia hotărâri cu privire la modul în care comunică, să stabilească limite și să impună reguli. Rezultatul este un set de instrumente pentru părinți, care au astfel la dispoziție sugestii, strategii și tehnici menite să le înlesnească navigarea prin lumea digitală, precum și protejarea copiilor.

Părinții și tehnologia digitală este o lectură esențială pentru toți părinții și educatorii, precum și pentru cei care se ocupă, prin profesia lor, de copii și adolescenți și doresc să obțină tot ce este mai bun din viață și din tehnologia modernă.

Epoca digitală a adăugat un nou strat de anxietate la datoria de părinte. Ne îngrijorăm din orice, întrebându-ne dacă este bine să lăsăm copiii mici să joace jocuri pe telefoanele noastre prea mult timp și cum să creștem adolescenți care nu-și iau ochii de la ecrane, total absorbiți de rețelele de socializare, jocuri video violente și pornografie online. Dar panica neajutorată e cea mai neinspirată modalitate posibilă de a face față situației. Suzie Hayman și John Coleman ne oferă o evaluare liniștitoare și realistă a riscurilor și beneficiilor lumii digitale, explicându-ne cum să creștem copii echilibrați și sănătoși, care să știe să folosească în cel mai bun mod ceea ce li se oferă, evitând capcanele.
Deidre Sanders, redactor al unei rubrici care răspunde cititorilor
în ziarul The Sun
***

Despre autori

John Coleman este psiholog specializat în perioada adolescenței. Munca sa desfășurată alături de părinți și familii a fost recunoscută la nivel mondial. Cel mai cunoscut volum al său este The nature of adolescence.

Suzie Hayman este consilier, educator acreditat în domeniul parentajului și autoare a 30 de cărți despre parentaj. De asemenea, lucrează ca jurnalist independent, iar articolele sale apar în publicații de renume, precum The Times, The Guardian și The Independent.

Author: redactiags

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *