Rezultatele Fundației Vodafone România în cei 16 ani de existență

  • Tweet
  • Tweet

Fundația Vodafone România, prima fundație corporativă din România, împlinește 16 ani de existență, alături de comunitate și de societatea civilă din România. De la înființare, în 1998, și până astăzi, fundația a finanțat 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilități și al victimelor calamităților naturale din toată țara.

În cei 16 ani, Fundația Vodafone România a investit peste 17 milioane de euro în proiecte desfășurate cu peste 600 de organizații non-guvernamentale, pentru peste 600.000 de beneficiari.

“Fiecare an înseamnă pentru noi vieți salvate, noi destine schimbate, mii de fapte bune. Dacă ar fi să ne raportăm doar la anul acesta, vorbim despre 53 de organizații partenere, 68 de proiecte finanțate, 66.250 de beneficiari direcți ai programelor noastre, nouă Voluntari de Profesie și patru runde de finanțare deschise pentru organizații. Mai mult, am extins programul Mobile for Good, cu alte cinci proiecte noi. În cei 16 ani de activitate, am dezvoltat soluții unice în Europa, cum ar fi soluția de telemedicină pentru SMURD sau pentru spitalul Marie Curie. Însă, mai presus de toate, am reușit să fim un real sprijin pentru comunitatea civilă, pentru beneficiarii și ONG-urile din România. Datorăm acest lucru donatorilor și voluntarilor din rândul angajaților Vodafone România, dar și sutelor de oameni inimoși pe care i-am întâlnit în organizațiile cu care lucrăm, cărora le mulțumim, cu această ocazie”, a spus Florina Tănase, Director Legal and External Affairs, Vodafone România și Membru în Consiliul de Administrație al Fundației Vodafone România.

Fundația Vodafone România desfășoară, în mod curent, programe care folosesc tehnologia mobilă pentru a ajuta viața oamenilor (“Mobile for Good”), programe pentru sănătate, programe de voluntariat, programe pentru educație, programe pentru prevenirea abandonului familial și școlar, programe pentru integrarea socială a persoanelor cu dizabilități și altele. “Mobile for Good” este cel mai amplu program din România care folosește tehnologia mobilă pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

Anul acesta, Fundația Vodafone România e extins numărul proiectelor din programul “Mobile for Good”, ajungând la 10 proiecte și a mărit bugetul alocat, pana la 1.000.000 euro. Proiectele din acest an includ: extinderea soluției de telemedicină din noua secție de terapie intensivă nou-născuți din Spitalul Marie Curie din București, dezvoltarea call-center-ului pediatric de la Spitalul Județean din Cluj, un proiect pentru pacienții cu boli grave asistați de Fundația Hospice Casa Speranței, dezvoltarea unui call-center pentru persoanele cu traumatisme de coloană vertebrală din țară și extinderea soluției de telemedicină video pe încă 85 de ambulanțe SMURD, din toată țara.

Author: admin

Share This Post On
  • Google
468 ad

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: